Jan Oosterbaan: boksen, bikers en een boek

Gistermiddag was ik bij de presentatie van het boek Jantje O., van Koen Scharrenberg, in de sportschool van Jan Oosterbaan. Dat was behoorlijk druk. Naar schatting een man of 300. Veel bikers: van Jan’s motorclub Goodfellas. En veel sportvrienden.

Ook een paar politiemensen. Niet om wat te arresteren of de boel rustig te houden, maar ze waren ook uitgenodigd. Als argeloze bezoeker zou je kunnen denken dat hier voor een paarduizend jaar aan kerstbomen verzameld was, maar schijn kan bedriegen.

Ik hoorde nog een aardige anekdote, die niet in het boek staat. Over een vriend die binnen zat en wat geld tegoed had van een ondernemer uit Eindhoven. Omdat hijzelf verhinderd was, had hij Jan gevraagd of die de honneurs wilde waarnemen. Het bezoek werd uiteraard aangekondigd, er werd even geïnformeerd wie Jan Oosterbaan was en vervolgens werd er een afspraak gemaakt dichtbij het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

Het ging allemaal goed, maar Jan vroeg voor hij vertrok waarom ze op deze vreemde plek hadden afgesproken. Het antwoord: ik had wat over je gehoord, ik dacht: als er wat gebeurt ben ik in elk geval dichtbij de eerste hulp.

Ik kom binnenkort wat uitvoeriger terug op het boek, maar daar kan ik nog even niet op vooruitlopen. Op de foto boven staat Koen Scharrenberg met Jan Oosterbaan en diens vrouw Linda, de drijvende kracht achter veel wat Jan beweegt.

 

Voorafgaand aan de presentatie was er deze muzikale bijdrage:

En deze:

4 Reacties

 1. geenboef
  13 april 2018 - 09:29

  Het Radbout ziekenhuis zit in Nijmegen dat is Gelderland, ik snap dat het voor jullie allemaal hetzelfde is maar er zijn al meer mensen geweest uit de randstad die dachten even geld te komen halen in Brabant maar die werden in de kofferbak van een uitgebrande auto terug gevonden. Waarschijnlijk is deze anekdote een broodje aap. Zoals alle stoere verhalen van de stedelingen. Het zijn voornamelijke grote huilebalken uit de grote steden die allemaal met justitie praten op moment als ze zelf in de problemen komen en dat is geen broodje aap maar ondersteund met feiten. In mijn ogen zijn ze allemaal net zo fout als Ros en La Serpe. Met al der stoere regels en verhalen op moment als ze probleem krijgen gaan ze allemaal proberen der eigen hachje te redden. Holleeder, etc noem ze allemaal maar op.

  Reply
  • Die Rooie uit Gestel
   14 april 2018 - 08:12

   Nou nou, Brabant loopt nou ook niet bepaald over met het mannelijk hormoon. Als je ziet hoe bijvoorbeeld jullie lokale opperhoofd Klaas O. zich heeft gemanifesteerd sinds hij binnen zit, het lijkt wel een tiener die voor het eerst binnen zit met z’n gejank. Schande. Om van andere kopstukken nog maar te zwijgen zoals Ronnie Nyqvist die zich helemaal doorgesnoven door z’n ei schoot in een parkeergarage. Ik denk dat als we gaan turven er een stuk meer Brabo’s kleiner zijn gaan wonen na een bezoekje aan de Randstad als andersom.

   Reply
   • houtmus
    14 april 2018 - 15:03

    hallo brabant is groter dan de linker kant he?
    er is geen grootste baas in brabant, het is een netwerk. daarom noemen ze het mischien ook wel brabants netwerk. niemand kan de grootste worden, puur en alleen al om de familieruzies die er soms al voor de oude kampen waren, en iederen is zowat familie van mekaar.
    dat otto waarschijnlijk zo’n lompe behandeling heeft gehad dat ie er nu zo bij zit schande noemen slaat nergens op. zo krijg je iedereen klein, dat is al jaren bekend in de psychologie. kan nog een staartje krijgen zoals in verleden al gebeurd is met ongeoorloofde verhoormethoden.
    maar goed, er zijn nog zat mensen in brabant die al tientallen jaren aan de touwtjes trekken en pas de laatste tijd een beetje in de misdaad media voorkomen. pas als het knettert zie je wat er in brabant allemaal verborgen zit.

    Reply
 2. J.Claude Batista
  13 april 2018 - 23:45

  Jan is een echte knokker.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.