Maëlys (9): Frankrijk denkt aan seriemoordenaar

“We hebben het hier eerder gehad over de heer Nordahl Lelandais. Bekende betrokkenheid bij de dood van de 9-jarige Maëlys die tijdens een bruiloft in augustus vorig jaar verdween. Een affaire die in Frankrijk voor veel opschudding zorgde. Uiteindelijk bekende Lelandais dat hij het meisje ‘per ongeluk’ gedood heeft.” 
Meldt onze Zuid-Franse correspondent.
 
 
“Zijn verhaal: ze zat bij mij in de auto, ze wilde even naar mijn honden kijken. Onderweg werd ze een beetje bang, ze begon te huilen, ik heb haar geslagen, een beetje te hard, een ongeluk.
Inmiddels heeft Lelandais ook bekend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van korporaal Arthur Noyer. Aanvankelijk gaf hij alleen toe dat hij Noyer een lift had gegeven. Nu is zijn relaas: we kregen ruzie, vechten, ik heb hem een beetje te hard geslagen, hij viel in een ravijn. 
Weer ‘per ongeluk’?
Beide stoffelijke overschotten werkte hij weg.
Ook in het Franse recht is er qua strafmaat een groot verschil tussen moord en doodslag, wel of geen voorbedachte rade. 
Justitie heeft ondertussen vastgesteld dat Lelandais –in elk geval via zijn adressenbestand- ook contact had met Éric Foray, die sinds september 2016 nooit meer gezien is nadat hij gewoon een paar boodschappen ging doen. Lichaam en auto zijn nog steeds niet teruggevonden.
In Frankrijk wordt met betrekking tot Lelandias nu toch aan een seriemoordenaar gedacht.”
Aldus onze correspondent  

2 Reacties

 1. ton
  14 april 2018 - 14:51

  Wat mij bij een seriemoordenaar bezig houd is dat het meestal iemand is die je collega of buurman zou kunnen zijn.
  In het Westlandse tuinders gat waar ik woon dook er ook een ineens op…
  Aardige man…hielp oude mensen met de boodschappen.. heeft vrouw en kids…..
  Maar ik ben gestopt na de derde moord…ja..ja…

  Reply
 2. Truus
  14 april 2018 - 23:50

  Een vriendelijke correctie: uit niets blijkt dat Nordahl Lelandais contact heeft gehad met Éric Foray. Het gerucht gaat dat in een adresboekje van Lelandais de naam is gevonden van ene Julien Foray. De Franse justitie wil het gerucht niet bevestigen. De familie van Éric Foray heeft intussen laten weten dat zij deze persoon niet kennen en dat het geen familie is. https://www.estrepublicain.fr/edition-de-nancy-ville/2018/04/14/affaire-lelandais-les-parents-d-eric-foray-ne-connaissent-pas-le-nom-sur-le-carnet
  Daarmee komt deze veronderstelde link zeer waarschijnlijk te vervallen.

  De kans dat Éric Foray een slachtoffer is van Nordahl Lelandais is niet groot. Éric Foray is een boomlange, sportieve man. Hij was niet dronken of onder invloed van drugs. De tot nu bekende slachtoffers van Nordahl Lelandais waren allebei veel zwakker dan hij. Maëlys was een klein meisje, en Arthur Noyer was dronken. Ze verdwenen allebei gedurende de nacht.

  Éric Foray ging snel even boodschappen doen omdat er niets in huis was voor de lunch van hem en zijn partner. Hij heeft die boodschappen ook gedaan, daar zijn opnamen van. Daarna verdween hij van de aardbodem, midden op de dag.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.