Maruschka Verhoek (dochter Hakkelaar) over haar ritje met Astrid Holleeder

Ik kreeg een berichtje van Maruschka Verhoek, dochter van Johan, alias de Hakkelaar. Ze kwam ter sprake tijdens het horen van Astrid Holleeder als getuige. Maruschka vindt dat ik wel wat wederhoor had mogen plegen. Dat gaat in dit geval niet helemaal op. Ik heb een zo compleet mogelijk weergegeven verslag gemaakt van wat Astrid tijdens het verhoor heeft gezegd. Het is onmogelijk alles wat zij – en broer Willem – daar over anderen beweren, aan iedereen voor te leggen voor commentaar. Maar als iemand meent dat er iets niet klopt, heeft die in principe ook het recht om zijn of haar mening naar voren te brengen.

Eerst even wat Astrid tijdens haar getuigenverhoor over Maruschka zei:

Astrid: Ik zie natuurlijk wel hoe dat gaat op internet, dat laat ik maar, een stalker moet je geen aanknopingspunten geven. Ik heb het meisje op verzoek van haar ouders geprobeerd uit haar verslaving te halen door haar te laten chaufferen. Zij heeft mij naar Rotterdam gebracht, daar heb ik bewijs van, ik heb toen met meneer Teurlings (vermoedelijk advocaat Mark Teurlings, die ze regelmatig sprak, maar die kan zich geen afspraak in Rotterdam herinneren) zitten praten. Zij kwam me ophalen met de auto van haar oom. Toen ik terugliep naar de auto zat ze op het dashboard te snuiven. Mijn dochter stond op het punt te bevallen, toen heb ik het stuur overgenomen. Ze heeft de hele weg zitten krijsen dat ze nog naar de dealer moest. Ik zou haar nog betalen, ze moest geld hebben. Ik heb haar afgezet bij haar vader, die heeft mij teruggebracht. Ik heb gezegd: “Sorry, dit ga ik niet meer doen.” Ik heb wat stukjes (de dochter heeft een website)bij me hoe zij Rutte afbeeldt met een touw om zijn nek, Pechtold als Hitler, dat ik in een zeecontainer en een kofferbak moet. Ik heb voor u een map waarin haar moeder vertelt hoe het meisje zich heeft ontwikkeld. De bedreigingen naar haar moeder hebben tot een strafzaak geleid. Als je dat leest, rijzen de haren je te berge. Ik word nu al jaren gestalkt door dat kind, mijn dochter wordt door haar gestalkt, iedereen, en je kan er niks tegen doen, alles wat je zegt maakt het erger. Als we het hebben over betrouwbaarheid: ik kan er niks aan doen dat dat meisje ziek is. Het is te triest voor woorden.

Een uitvoeriger verslag over Astrid en de Hakkelaar staat hier

Reactie van Maruschka:

“Ik heb Astrid gereden zoals ik ook Johan reed als hij moe was. Nee, ik deed het niet om geld te verdienen. Ik verdiende mijn eigen geld. Ik bracht meisjes die op het Zandpad werkten (de rosse buurt in Utrecht) toen naar hun werk en naar huis. Ik was zelf in de nacht pakketjes aan het verkopen, en nog wat andere dingen. Wiethokken leeggehaald. Dus behoefte om geld had ik niet, dat had ik zelf.

Het ging zo: Astrid moest naar de p.i. Lelystad. Vanaf Amsterdam reden ze met Johan zijn Range Rover. Toen begon Astrid over wat drugs met iemand doet. Coke. Met mij dan. Ik zei: daar word ik rustiger van. Astrid wou dat zien,dat ik wat gebruikte. Dus ik zei: ‘Als jij bij je cliënt bent, kan ik wel even vanaf Lelystad naar Hilversum heen en weer wat halen.’ Toen moest ik haar beloven dat ik pas wat nam als Astrid weer in de auto was. Ik wachtte op Astrid. Ze kwam eraan, ik pakte een cd-hoesje, dat legde ik op de grond, ik maakte de coke fijn en nam een lijn. Toen zei Astrid: ‘Ik wil eerst een uur zien wat het met je doet.’ Toen ging Astrid, rijden. Dat is waar, dat klopt. Astrid heeft mij bij mijn vriendin en haar vriend, waar ik mee werkte, afgezet. Ze heeft nog een hand gegeven aan mijn vriendin en haar vriend. Astrid zei tegen haar dat ze mijn moeder was. Maar dat meisje kende mijn moeder natuurlijk.

Dan komt er een andere dag. Een paar dagen later. Ik haalde mijn spul in Rotterdam om te verkopen. Ik ben ook een keer gepakt geweest met 50 gram in zakjes. Dus ja, ik wist in Rotterdam een straat waar ik geen TomTom voor nodig had, ik reed om de dag of soms iedere dag in de nacht om spul te halen om te verkopen. Dus ik had zelf genoeg geld, ik had niets nodig.

Astrid moest bij kasteel Sparta zijn voor een bijscholing voor advocaat. Ik weet niet of Mark Teurlings daar ook was, die heb ik niet gezien. Astrid was te vroeg, ze was als eerste binnen. Ik was nu toch in Rotterdam, ik dacht: dan kan ik het net zo goed nu halen. Dat deed ik op rekening want ik bracht veel mensen bij die jongen. Dat was geen probleem. Ja, toen heb ik de auto van Johan bij zijn broer gebracht. In Amsterdam heb ik mij laten ophalen en ben ik meteen weer aan het werk gegaan.”

Aldus de versie van Maruschka.

De afgelopen dagen was er veel te doen over Jolene (documentaire is maandagavond uitgezonden) Daar speelt Keith Bakker een niet onbelangrijke rol in. Hij komt hier ook even langs. Tijdens het verhoor vertelt Astrid dat Johan Verhoek een bovenverdieping huurde bij haar aan de Scheldestraat, om voor zijn dochter te kunnen zorgen. Die naam werd niet genoemd, maar dat ging dus niet om Maruschka, maar om een halfzus. Maruschka: “Die woning in Amsterdam was niet voor mij, daarom noemde ze mijn naam niet, maar voor mijn halfzus, die meer naar de klote was, trouwens. Ze zou naar Keith Bakker gaan. Dat was een idee van Astrid, om haar te laten afkicken. Dat is niet doorgegaan.”

Misschien maar goed ook…

Maruschka vertelt verder dat ze een tamelijk ongeregeld leven leidde en zwanger raakte. Haar ouders wilden dat ze het weg liet halen, “Astrid moedige mij juist aan. Vond het leuk, toen had ik al ruzie met mijn moeder gekregen. En spijt van. Stond Astrid aan mijn deur, ik deed niet open, noemde haar slet, later ging weer de deurbel, stond Sonja aan mijn deur. Ik kende heel Sonja niet. Ze zei dat ze een vriendin van mijn moeder was. Ik zei ook tegen Sonja: ‘Rot op, ik ken jou niet.’ Vanaf toen heb ik Astrid nooit meer gesproken.”

 

 

 

9 Reacties

 1. houtmus
  25 april 2018 - 16:45

  waarom word in alle media bij johan al 30 jaar standaard vermeld dat hij de hakkelaar als bijnaam heeft? ik bedoel zo heel veel bekende mensen die johan verhoek heten zijn er niet dus vanwege evt verwarring hoeft het niet.
  kiezen tussen astrid en maruschka om wie de waarheid zegt is bijna onbegonnen werk.
  astrid heeft van alles te verliezen, maruschka heeft niks te verliezen maar door alle “complicerende factoren” kun je daarmee nog weinig. beetje als kiezen tussen verbranden in de vlammen of stikken in de rook.

  Reply
 2. No limit moes
  25 april 2018 - 17:57

  Plausibel verhaal, Astrid & Sonja beiden leugenaars.

  Beste NLM,

  Ik zie niet waar ze in dit geval iets beweren dat niet zou kunnen kloppen.

  Hendrik Jan

  Reply
 3. Rob
  25 april 2018 - 17:59

  Vanwaar de haat van die Maruschka Verhoek naar haar vader?

  Reply
 4. Frondstore
  25 april 2018 - 20:20

  Die Maruscka is zwaar verslaafd en stalkt echt iedereen ook jou HJ, jij plaatst haar commentaar omdat je bang bent dat ze weer begint aab haar kruistocht. Terwijl jij als geen ander weet hoe het inelkaar steekt. Vindt persoonlijk dat iedereen die meegast in haar gekte ook veranwoorxing neemt voor haar daden. Dit zal wel weer niet geplaatst worden door jou.

  Reply
 5. Siem
  25 april 2018 - 20:46

  Quote (Astrid): Ik heb het meisje op verzoek van haar ouders geprobeerd uit haar verslaving te halen door haar te laten chaufferen.

  – Astrid kan zich in deze voordoen als de Barmhartige Samaritaan, feit is dat ze verdomd goed wist hoe haar goede vriend (de vader van Maruschka) zijn vermogen wist te vergaren. Wat een dubbele moraal en al helemaal voor iemand die, nog steeds, de titel meester in de rechten draagt.

  Ronduit schaamteloos, het eenzijdige beeld dat Astrid over de al dan niet verknipte dochter heeft geschetst. Waarbij Astrid feilloos de schimmige achtergrond van haar goede vriend buiten beeld wist te houden. Dezelfde werkwijze als bij Goudsnip: het eigen aandeel en vriendjes buiten schot houden door anderen zo zwaar mogelijk te belasten. Net als over Maruschka is die werkwijze en het selectief Judassen een duidelijk patroon geworden.

  Probeer een kind als ‘Barmhartige Samaritaan’ maar eens uit een verslaving te houden, of te halen, als je ondertussen weet dat de vader van datzelfde kind met drugshandel zijn geld heeft verdiend.

  Astrid wist en weet.

  Reply
  • Insider
   26 april 2018 - 08:46

   Typisch weer de moraalridder Siem. Al heeft de vader van Maruschka zijn vermogen met softdrugs verdiend is het dan logisch en van zelfsprekend dat dochter zwaar verslaafd is aan hard drugs en zwaar van het padje af is. Maruschka’s eigen woorden; ik dealt cocaïne en rooft ook wielhokken leeg om aan geld te komen. Dat Astrid zicht dan ontfermt over dit ontspoorde meisje komt mogelijk ook wel door haar werk als raadsvrouw met veelal jeugdige ontspoorde delinquenten. In jou visie zijn kinderen van drugshandelaren niet meer te redden en afgeschreven? Zet eens een andere bril op Siem het is bijna Koningsdag! Hang het zwaard van Damascus eens voor 1 dag aan de wilgen!

   Reply
   • Betweter
    26 april 2018 - 11:20

    Zwaard van damocles bedoel je !
    Assad is het arabische zwaard van hoofdstad damascus!

    Reply
   • Batman
    26 april 2018 - 15:18

    Is als buitenstaander heel moeilijk wat over te zeggen, want je kent niet de voorgeschiedenis, de eventuele mate van verslaving van Maruschka en of Maruschka als zij verslaafd is, dit zelf ook als probleem ziet.

    Maar toch….. vind het raar klinken dat Astrid aan de ene kant zegt dat ze zwaar verslaafd is en aan de andere kant dat ze door haar te laten chaufferen dacht haar uit haar verslaving te kunnen halen.

    Maruschka geeft aan dat ze Astrid af en toe reed als vriendendienst, zoals ze ook haar vader reed als hij moe was. Dus niet met reden om af te kicken. Ze geeft toe dat ze coke gebruikt, maar laat in het midden of ze verslaafd is. Ik heb haar een keer bij Steve Brown gezien, ik vond haar er niet erg gezond uit zien. Wat mij betreft heeft ze in ieder geval wel de schijn tegen.

    Reply
 6. Siem
  26 april 2018 - 11:04

  @Insider 8.46

  Quote: In jou visie zijn kinderen van drugshandelaren niet meer te redden en afgeschreven?

  – Dat stel ik niet. Wel dat het een stuk moeilijker zal zijn, iets met voorbeeldfunctie en zo.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.