Toon Sweegers: moord in de cabriolet

Ze werkten allebei in Eindhoven, hadden iets met mooie oude auto’s en ze zijn allebei vermoord. Marcel van Hout uit Neerpelt en Toon Sweegers uit Eindhoven. Er zijn wel wat verschillen. Toon Swegers was een ‘bekende van de politie’, zoals dat heet. Marcel van Hout niet en die bewoog zich sowieso in heel andere kringen.

Bij Van Hout – vermoord op 22 november 2017 – denkt de politie aan een motief in de familie. Zijn ex-vrouw is opnieuw aangehouden als verdachte. Het was al langer bekend dat de erfenis naar zijn ex en haar zoon zou gaan, de politie ziet daarin een motief. Hoor dat de Rolls Royce van Marcel is ondergebracht bij de autohandel van de vader van zijn stiefzoon. Vorig bericht staat hier

 

Woensdagavond om half twaalf is in Den Bult in Eindhoven Toon Sweegers (51) doodgeschoten. Hij handelde in tweedehands auto’s. Hij was die avond op bezoek bij zijn vriendin. Toen hij wilde vertrekken in zijn klassieke Mercedes cabrio is hij opgewacht en geliquideerd. Hij is pas de volgende morgen om acht uur gevonden. Buurtbewoners hadden wel wat kabaal gehoord, iemand had het over tien schoten, maar kennelijk was het niet zodanig verontrustend dat iemand ging kijken. Demper gebruikt?

Hij was overigens geen grote speler in de wereld van de Eindhovense autohandel. Hij was ook niet erg actief op FaceBook: er is een leeg profiel, de andere twee zijn naamgenoten die er niks mee te maken hebben. Boevennieuws heeft een foto van hem. Die site timmert trouwens aardig aan de weg. Recent met ‘de Utrechtse dodenlijst’ en de reportage in Panorama deze week, over Zakaria A., is ook van de makers van deze site.

 

4 Reacties

 1. Joop
  13 april 2018 - 19:17

  En die vriendin heeft niets gehoord ???

  Reply
 2. WillyWortel
  14 april 2018 - 15:22

  Toon deed graag tipjes geven en andere mensen laten bestelen.

  Reply
  • Harry
   15 april 2018 - 00:47

   Wat stelen dan?

   Reply
 3. houtmus
  14 april 2018 - 23:18

  autohandelaar in brabant, het gevaarlijkste beroep van nederland.
  loodvergiftiging is daar echt een beroepsziekte.
  en het is al zo’n zwaar vak, tussen het rondjes rijden en broodjes eten nog planten moeten watergeven, pillen moeten draaien en elkaars handel roven. elke week op de automarkt weer horen wie er nu weer kwijt, gepakt of dood is.
  en als je niks fout doet dan zorgt de rest er wel voor dat je toch in de problemen komt.
  ze kunnen onderhand wel een monument maken voor de autohandelaren zoveel hebben er al het loodje gelegd sinds de eerste gebruikte auto te koop kwam in nederland.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.