Voetbal & Misdaad: gele kaart voor Tom E.

Wat is erger: een topvoetballer die zich in de rafelrand van de criminaliteit begeeft, of Tom Egbers? Over allebei moeten we het even hebben. Beginnen maar met Tom. Er zijn zo’n 17 miljoen mensen in Nederland. Een heleboel daarvan zijn geïnteresseerd in sport. Nu kan het zijn dat ik tot een sterke minderheid behoor, maar ik kijk altijd naar de samenvattingen van de eredivisie zonder dat ik de uitslag weet.

Dat kost vooral op zondag wat moeite, het betekent dat je bijna niet kunt internetten. Er kan zomaar een pop-upje komen met een nieuwsflits. Je moet je sociale contacten beperken en vóór zeven uur kun je geen tv kijken: ook daar kan op elk moment iets in beeld verschijnen (‘ongeregeldheden na kampioenschap PSV’, bijvoorbeeld). Radio: ook lastig. Maar het is te doen. Wat zegt Tom Egbers gisteravond, aan het begin van de uitzending, toen ik nog niet wist of PSV had gewonnen? “Op de dag dat de strijd om het kampioenschap beslist is.” 

Is.

Dan hoef je dus niet meer te kijken.

Waarom doet hij dat? Wil hij de echte journalist uithangen, die even wat nieuws komt melden? Hij vergeet dat dat hele Studio Sport alleen maar draait om de echte sport, niet om het oeverloze geleuter eromheen. Gewoon: de wedstrijd uitzenden, kop houden. Voor analyses en prettig geouwehoer gaan we wel naar Voetbal Inside.

Voor ons is ‘voetbal en echte misdaad’ wat relevanter. Recent stuitten we weer eens op wat Haagse Penoze, met Kimmie, de dochter van Johnny Dusbaba, die op wonderbaarlijke wijze in criminele kringen verzeild was geraakt, maar er met niet al te veel kleerscheuren vanaf lijkt te komen. De afgelopen week dook ook de naam van Ton Pattinama een paar keer op. Ook zo’n naam die in het collectief voetbalgeheugen is blijven hangen. Ik ben er nog een beetje mee bezig en misschien hoor ik er vandaag nog wat over, maar het heeft te maken met een wat van het pad geraakte Rotterdamse oud-rechercheur en een antieke klok. En connecties met behoorlijk zware criminelen.

De Crimesong van de dag: Home on a monday, van de Little River Band. Omdat het maandagmorgen is. Zie hier

5 Reacties

 1. Nico van Empel
  16 april 2018 - 09:05

  ja die oud rechercheur, Richard Lengton, zag ik binnen een jaar twee keer in de Noordsingel binnen komen. Was nog even spannend, want de zoon van Cock Steenbergen. zat er ook. Door Richard zijn toen doen, zaten ze vast, en ook iets met Cock zijn moeder. Het liep allemaal met een sisser af.

  Reply
 2. Tommy
  16 april 2018 - 12:57

  Ik had hetzelfde gisteren, kon hem wel (figuurlijk)schieten. Heel de middag Netflix, geen tv en radio, en vooral niet op mijn telefoon kijken naar appjes. Dan ga je er om 19u eens goed voor zitten… en dan komt hij met zijn openingszin.

  Reply
 3. ron
  16 april 2018 - 14:18

  Helemaal mee eens.
  Gewoon die wedstrijden uitzenden en je kop houden.
  Zelfde met die irritante dj’s op de radio.
  Hou je snavel en zet muziek op.

  Reply
 4. J.Claude Batista
  16 april 2018 - 18:10

  DJ’s en vele presentatoren zetten hun eigen voor het programma in plaats van der achter.

  Reply
 5. Haantje
  18 april 2018 - 21:32

  Sport (Voetbal) en criminaliteit gaan hand in hand. Veel mensen denken dat alle voetballers miljonair zijn/worden, maar dat is maar een heel klein percentage. Het grootste gedeelte zal nu hun carrière gewoon weer aan het werk moeten, en ja met dat in het vooruitzicht, voelen vele zich aangetrokken tot matchfixing. Waarschijnlijk ook 1 van de lastigste misdaden om op te lossen, als ze alles gewoon goed doen.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.