Belg in coma: Nederlander met ‘leeuwenkop’ gezocht

Agressieve opgefokte Nederlanders die zich in het buitenland misdragen: de zaak met de Tsjechische ober is voorlopig nog niet ten einde, komen we zo op, maar gisteravond drukte Opsporing Verzocht ons ook met de neus op een stevig fout. Een Nederlander die op 15 december 2017 in het Sportpaleis in Antwerpen de Vlaamse Toon (28) in coma sloeg . Om niets.

 

Het gebeurde tijdens het concert van deejay Dimitri Vegas, er waren zo’n tienduizend bezoekers. Een groepje opgefokte Nederlanders was aan het ruziemaken. Daarbij sloeg een blanke man (foto boven) met een gespierd postuur deze Toon keihard op zijn hoofd. De politie kwalificeert het als ‘poging tot doodslag’. Mogelijk is de man een vechtsporter.

Zijn haar was op het moment van het incident aan beide kanten opgeschoren. Bovenop is het wat langer, waardoor hij dit naar achteren draagt met gel. Hij heeft verschillende tatoeages, maar één zeer opvallende: op zijn borstkas staat een leeuwenkop getatoeëerd.

Direct na het incident heeft hij het sportpaleis verlaten, met een vrouw met lang donker haar, van ongeveer 1.70 meter lang. Zij droeg uitdagende kleding. In België is op televisie al aandacht geweest voor de zaak, maar dat heeft niets concreets opgeleverd. Omdat inmiddels duidelijk is dat het om een Nederlandse man gaat, is nu Opsporing Verzocht ingeschakeld.

 

Het slachtoffer lag een week coma, op het randje van de dood. Hij is voorgoed arbeidsongeschikt en is zijn reuk en smaak kwijt. Dat de dader zich stilhoudt, laat zich raden. Behalve een fikse gevangenisstraf (mag je hopen) zal hij ongetwijfeld een enorme schadeclaim aan zijn broek krijgen.

 

De Tsjechische ober Mirek (36), die 3,5 week geleden door een groepje Nederlanders in elkaar werd geslagen, is ook op oorlogspad. In het Algemeen Dagblad doet hij zijn verhaal. “Trekkend met zijn rechterbeen kwam hij gistermiddag aanlopen bij hotel Beseda in Praag. Met zonnebril op, want zonlicht en felle lampen kan hij met zijn verbrijzelde oogkas niet verdragen.”

Hij lag drie dagen in coma. Oogkas in puin, rechterbeen beschadigd, kaak gebroken, zware hersenschudding. De broers Armin en Arash N. uit Den Haag zijn aangehouden.

De zeven Nederlanders wilden tijdens een vrijgezellenfeest met eigen alcohol op het terras gaan zitten. Toen hun gevraagd werd weg te gaan, begonnen ze tegen tafels te schoppen en liep het helemaal uit de hand. Drie kregen voorwaardelijke celstraffen, de broers (sportinstructeur en marketeer bij een verhuisbedrijf) zitten nog vast. Behalve een forse celstraf wacht hen een fikse schadeclaim.

 

23 Reacties

 1. Jeroen
  16 mei 2018 - 14:11

  Wat heb je toch af en toe een sneue ( op het misselijkmakend af ) kijk op zaken, in ieder geval laat je regelmatig blijken zelf nogal een bijzondere kijk op zaken te hebben.
  ‘ op oorlogspad’
  Man, man, man…

  Reply
  • Joost
   16 mei 2018 - 20:27

   Jeroen, teveel slakken met zout gegeten?

   Moeten die “droevige gierige” Hollanders die in een stad waar een gemiddelde halve liter 2 euro kost, op een terras hun eigen drank gaan nuttigen? En daarna met 5 man 2 man Total löss slaan, kopschoppen er nog even bij?

   Als je zo reageert op een normale vraag van een ober, dan ben je indd op oorlogspad, net als die “leeuwenkop”.

   Aanpakken die gasten, niet meer en niet minder!

   Keep up to good work hjk!

   Reply
   • Piet
    16 mei 2018 - 23:54

    Waren geen Nederlanders maar in Nederland wonende mensen met een migratie-achtergrond !!!!

    Reply
    • Martijn
     17 mei 2018 - 10:32

     Nederlanders dus.

     Reply
    • Mo
     17 mei 2018 - 16:35

     Het waren losers die niet genoeg lef hebben of niet goed genoeg waren om te vechten in een ring. Dan krijg je dit soort laffe streken. Nep vechtsporters bah

     Reply
     • Mo
      17 mei 2018 - 16:36

      Gaat natuurlijk ook op voor die kneus uit het sportpaleis …

   • Mike
    17 mei 2018 - 10:58

    Lézen Joost, HJK heeft het over de ober die “op oorlogspad” is. Dat die mafkezen dat waren is iedereen het over eens.

    Reply
 2. Roberto
  16 mei 2018 - 15:13

  Ongelooflijk wat loopt er toch een tuig rond..

  Reply
 3. Ruud
  16 mei 2018 - 16:08

  op oorlogspad, die man komt gewoon voor zijn rechten op..

  Reply
  • Martijn
   17 mei 2018 - 11:11

   Waarom? ze zitten toch al lang en breed vast, kwestie van afwachten tot het proces begint.

   Reply
 4. Ab
  16 mei 2018 - 17:44

  Heren, ik heb werkelijk niet het idee dat hjk hier iets kwaads mee bedoelt. Hij is nl. ook op oorlogspad en niet meer dan terecht. Een waarde oordeel lees ik niet van hjk dus kalm aan met zn allen en hopen dat deze schoften nog even in de Tsjechische cel mogen brommen.

  Reply
 5. Tip 547
  16 mei 2018 - 21:11

  Inderdaad, die ober is ‘op oorlogspad’ om de daders terug te slaan. Terecht. Er is niets mis mee dat zo te formuleren.

  Reply
 6. Rob
  16 mei 2018 - 21:13

  Die nudist op dat feest in Antwerpen zal zich uiterlijk morgen wel gaan melden mits hij dat nog niet gedaan heeft.dat is een duur avondje geworden.een paar ton en 3 jaar gaat dat worden

  Reply
 7. Jorrit Bouma
  17 mei 2018 - 05:13

  Wat daar op het Tsjechische terras is gebeurt lijkt vooral op de oudste truc van de maffia ( één andere Praagse maffiiosi).
  Als je niet betaald zorg ik ervoor dat je hele tent gesloopt word.

  Reply
 8. Mr. Wilson
  17 mei 2018 - 05:49

  Ik kan hier alleen maar heel boos om worden. Net als toen in Eindhoven met die gastjes met een zilveren lepel ik hun reet. Allereerst omdat er zulke losers zijn. Ten tweede omdat er honderden mensen omheen staan die die gasten laten begaan in plaats van ze helemaal de t….. te slaan en ten derde omdat ze er altijd met een lullig strafje vanaf komen. Die Brent Leysen is al lang weer aan het feesten en selfies aan het maken. Zijn slachtoffer daarentegen kijkt nog altijd schichtig om als hij alleen door het donker loopt. Ik verwacht dat ze in Tsjechië beter raad weten met dit soort tuig.

  Reply
  • Joop Nieuw
   17 mei 2018 - 20:26

   Wat een onzin, moet je ingrijpen als omstander omdat er 100 man omheen staan ? En als de rest besluit om maar niets te doen ? Dan sta je er mooi alleen voor tegen 6 of 7 van die knuppels. Ben je lekker mee. Je weet nooit op wie je kan rekenen, dat is de afweging die je in enkele seconden moet maken, en het grote gros kiest dan voor zijn eigen hachie, en terecht.

   Reply
   • Mr. Wilson
    18 mei 2018 - 10:01

    En dat is dus exact de laffe instelling waardoor er mensen worden doodgeslagen op straat. En daarna krokodillentranen janken en lieveheersbeestjes plakken. Dat soort gedrag verwacht je van een kudde waterbuffels die door een paar leeuwen wordt aangevallen. Niet van mensen die kunnen beseffen dat ze als groep sterker zijn dan 1 zo’n loser met een leeuwenkop.

    Reply
    • jaap kooiman
     18 mei 2018 - 11:03

     Ga er maar vanuit dat hij niet alleen was Mr. dit is typisch groepsgedrag. Dat is geen laffe instelling, daar is in de psychologie zelfs een typering voor die ik nu even kwijt ben, maar dat heeft te maken met dat al die mensen verwachten dat een ander wel ingrijpt en zij dus niets hoeven te doen, waardoor er niemand iets doet.

     Reply
     • Mr. Wilson
      18 mei 2018 - 14:38

      Bedoel je “flee, fight, freeze”? Dat is namelijk oergedrag. Dat is geen excuus om niks te doen, dat is primatengedrag dat we in veel gevallen hebben overwonnen. Diezelfde mensen die nu niks doen (mooi, ze hebben een andere waterbuffel op het oog) zouden indien ze zelf bedreigd worden niet alleen zelf anders reageren (wellicht) maar ook van anderen verwachten dat ze hen helpen. Bijvoorbeeld, iemand die in een brandend gebouw vast zit zal om hulp roepen maar diezelfde persoon loopt daarom niet een brandend gebouw in om iemand te helpen.

    • Karel
     18 mei 2018 - 19:51

     EEn kudde buffels zijn gevaarlijker als leeuwen in de aanval. Kijk maar eens op YouTube. Alleen mensen zijn laf en hebben geen dierlijke overlevingsdrang

     Reply
 9. houtmus
  17 mei 2018 - 16:22

  varkens waar anabolen in zitten moeten naar de Rendac. Dus als ie gevonden is gewoon hoppa met de knijperauto richting de oven. Justitie bewijst tegenwoordig aan de lopende band dat ze er niks van bakken dus dan maar zo. Ze moeten eens een grote schoonmaak gaan houden in deze bananenrepubliek vol doorgesnoven oranjebruine anabolenmafkezen zonder shirt. Met alle pillenfestivals deze zomer komen ze weer massaal naar buiten.

  Reply
 10. Mike
  17 mei 2018 - 19:43

  Het waren nep nederlanders

  Natuurlijk vallen ze volgens de wet onder Nederlanders maar het zijn natuurlijk geen echte nederlanders.

  Reply
 11. Pedro de la Parra
  17 mei 2018 - 20:04

  @houtmus: “doorgesnoven oranjebruine anabolenmafkezen”….de spijker op z’n kop! Anabolen en coke…de pest in het uitgaansleven! Hoor je verder niemand over…

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.