Een saaie dodelijke steekpartij in de polder

Ooit ben ik een reportage voor Panorama begonnen met deze zin: “Dit is het saaiste verhaal dat ooit in Panorama heeft gestaan.” Ik geloof dat die het nimmer heeft gehaald. De toenmalige chef zei: “Als het zo saai is, dan ga ik het toch niet lezen?” Het ging over Russische musici die naar het Westen waren gevlucht en in Nederland een carrière hadden opgebouwd.

Dat gevoel van saaiheid bekruipt mij bij de berichten over de dodelijke steekpartij van afgelopen vrijdag in Emmeloord. Daar hoor of lees je niet veel over. Een verwarde man, vermoedelijk een Oost-Europeaan, heeft vrijdagmiddag in of bij restaurant Taj Mahal iemand neergestoken die daarna is overleden. Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Emmeloord, de dader een 36-jarige plaatsgenoot. De politie meldt dat het waarschijnlijk bekenden van elkaar zijn.

Er zijn twee filmpjes waar je eventueel naar zou kunnen kijken, als je verder echt niks te doen hebt. Boven vertelt iemand dat hij op een gegeven moment naar buiten is gegaan om te kijken wat er aan de hand was.

Onder: een filmpje van de aanhouding van de dader, bij zijn huis, op Dumpert. Iemand schrijft:  “Deze aanhouding is net zo saai als het centrum van Emmeloord.” Daar is niet veel op af te dingen. Er blaft een hond. Er lopen agenten rond. De man komt naar buiten lopen. Er komen nog eens wat agenten aan. Daarna wordt de dader tegen de grond gewerkt. Neem ik aan, ik moet ‘t eigenlijk nog even helemaal afkijken. 

 

2 Reacties

 1. Edwin
  13 mei 2018 - 09:49

  En het nut van dit bericht?

  Reply
 2. JM
  13 mei 2018 - 12:15

  Parijs, aanslag, agente schieten verdacht dood.

  Hier in Nederland kan een persoon iemand met een mes de keel door/snijden en agenten schieten deze man niet dood.

  Kosten voor de maatschappij, zitten, eventueel TBS etc.

  Begrijp dat het keuzes zijn maar de maatschappij beschermen tegen personen die de onschuldige burgers zoveel leed aan doen?

  Nederland blijft een kikkerlandje en dat zal nooit veranderen.

  Onze leider Pim F vermoord de links, geen woorden maar daden.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.