Ex-rechercheur Richard L.: 858.000 euro op de zolder

Op 20 april meldde ik hier dat de Rotterdamse ex-rechercheur Richard L. (55) was aangehouden voor witwassen. Gisteren meldde het Algemeen Dagblad dat het gaat om een bedrag van ruim 858.000 euro dat in rolkoffers bij hem op zolder werd gevonden.

Bij de rechtbank in Rotterdam werd drie jaar celstraf geëist. Zijn advocaat bepleitte een voorwaardelijke straf omdat L. een normaal bestaan heeft opgebouwd en een hard werkende man is. Hij runt met zijn vrouw een kringloopwinkel.

Volgens Richard had hij het geld bewaard voor een vriend, niet meer en niet minder, maar hij wilde niet zeggen wie die vriend was.

Volgens de krant wordt de naam van Henk E.  geregeld genoemd. De politie was getipt dat bij L. thuis een vuurwapen gevonden zou kunnen worden. Dat werd niet aangetroffen, wel stuitte de politie op de zolder op het geld.

Vorig bericht staat hier

 

1 Reactie

  1. marc
    22 mei 2018 - 11:26

    Dit zou men een foute smeris noemen , ik noem het een goeie !
    Wel dom dat met zijn ervaring dit soort zaken thuis te bewaren , hij zal zelf in zijn werk ook vaak gedacht hebben , hoe dom kan je zijn ?

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.