Rechter Otte tegen tbs: het moet niet gekker worden…

Heeft Rinus Otte een rotnacht gehad, of is hij als nuchtere Zeeuw en vrijdenker immuun voor de gevoelens van het volk en denkt hij: “Ik heb het goed gedaan, het was toch een wijze beslissing?” In oktober hadden we ‘t hier ook al over hem.  

Ook nog even een fragment uit het verhaal in de Volkskrant, van Wim Faber, de vader van Anne (zie vorig bericht)

 

De afkeer van tbs, is dat nou links of rechts, of moet je niet zo denken? De vraag is alleen: hoe plaats je dat in de zaak Anne Faber en Michael P.? Voor iedereen die een béétje ervaring heeft met dit soort jongens (over de gruwelijke verkrachting van twee meisjes zei hij dat een droom was uitgekomen) was het duidelijk dat Michael P. een riskant geval was. Dat hij dankzij tbs weer veilig terug zou kunnen in de maatschappij, was een illusie. Maar wat dan? Zonder tbs was het onmogelijk hem lang genoeg binnen te houden. Daar is de tbis niet voor bedoeld, en veel mensen delen de afkeer van het tbs-systeem, maar je ziet wat het risico is.  Er lopen al zoveel ‘verwarde mannen’ rond, het moet niet gekker worden.  

6 Reacties

 1. Jaap
  27 mei 2018 - 12:08

  Tja, je zou de maximumstraffen voor dit soort delicten flink kunnen verhogen, op zich ben ik het wel met dhr. Otte eens dat TBS niet altijd zaligmakend is, er is een categorie die niet te helpen is, dan maar lang opsluiten tot het libido flink gedaald is. Dan moet je dus in het strafproces eerst vaststellen of er een stoornis is, daarna kijken of die behandelbaar is en zo nee dan maar een heel lange gevangenisstraf.

  Reply
 2. AA
  27 mei 2018 - 12:44

  Maar je ziet wat het risico is? In normale landen komen deze mensen misschien na 50 jaar pas vrij, dan zijn ze 70+. Moeilijk om dan nog te gaan verkrachten. Dus gewoon zeer lang straffen en ook weer de doodstraf invoeren die soms humaner is dan een levenslange gevangenisstraf.

  Reply
  • Jan
   27 mei 2018 - 21:12

   Jaap, over welke normale landen heb jij het dan?

   Reply
 3. houtmus
  27 mei 2018 - 16:21

  de afkeer die otte heeft voor tbs snap ik, die gekken moet je niet behandelen alsof ze te repareren zijn omdat iedereen onderhand al weet dat tbs gewoon niet werkt, ze blijven net zo gestoord als dat ze er in gingen. kost bakken met geld en het is een hele industrie geworden waar allerlei vage behandelfiguren hun betaalde hobby van hebben gemaakt en nooit de consequenties van hun rare ideeën hoeven te dragen als het voor de zoveelste keer misgaat.
  waar otte dan wel helemaal de mist in gaat om het netjes uit te drukken is dat ze zulke mafklappers niet tot de dood vastzetten of afmaken maar gewoon weer onze kant op sturen.

  Reply
  • JM
   27 mei 2018 - 22:37

   Die M die Anne heeft vermoord had natuurlijk als een mafkees in Nijkerk jaren geleden een daad begaan om het grappig/leuk te vinden om mensen vd fiets af te rijden oa.

   De kliniek in Soest was zo lek als een mandje maar daarvan zijn nog vele. Er is een TBS kliniek in Limburg waar de leveranciers over de vloer lopen voor een afspraak waar de patiënten pauze staan te houden, is dat normaal?

   De maatschappij mag beschermd worden om deze personen nooit meer vrij te te laten. Daarvoor mag mijn belastinggeld besteed worden.

   Of zullen we daar het wachtgeld voor beschikbaar stellen?

   Reply
 4. Rooijakkers
  28 mei 2018 - 22:54

  Ik hoop dat een te vroeg vrijgelaten tbs er een familielid van deze rechter verkracht, dan begrijpt de rechter het misschien eindelijk

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.