Judas de film: opnames in Laren?

“Vandaag waren er in Laren filmopnamen. De productie wilde niet zeggen waar deze opname voor waren. Ze deden allemaal erg geheimzinnig. Ze ontkenden dat dit te maken had met de verfilming van het boek van Astrid Holleeder. Maar het is duidelijk dat dit gaat om de moord op Cor van Hout.
Twee mannen werden neergeschoten vanaf een rode motor. Eén man werd opgehaald door een ambulance. De andere bleef in de goot liggen. Zie bijlagen. Misschien leuk om te weten.”
Meldt onze Gooise correspondent.
 
Het probleem met films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen is nogal eens dat je – als je weet hoe het echt is gegaan – niet snapt waarom het niet een tikkeltje waarheidsgetrouwer kan. Er zijn beelden van direct na de aanslag op Cor van Hout en Robert ter Haak, voor die Chinees in Amstelveen. Waarom nemen ze dat niet gewoon daar op, op dezelfde locatie, of op z’n minst ergens waar het er een beetje op lijkt. 
Een ander probleem kan zijn dat het sowieso niet op enige werkelijkheid gebaseerd is, maar op het verhaal van Astrid Holleeder. Als kijker moet je dan begrijpen dat het een nogal subjectieve beleving is van een mogelijk scenario.
Wie zetten ze in de film op die rode motor: Fred Ros of Willem de Glazenwasser? Of Sjaak Burger en Fred Ros? En wie is de opdrachtgever? Zal het nog verschil maken als Holleeder voor dit onderdeel van het proces wordt vrijgesproken, of doet dat er niet toe voor de filmmakers? 
 
Het oogt op het eerste gezicht niet heel professioneel. Was er ook niets iets met een serie, waarvoor een actrice het Holleeder-proces bezocht en daar werd weggestuurd omdat ze geluidsopnames maakte met haar telefoon?

2 Reacties

 1. Harrie
  13 juni 2018 - 10:21

  Het enige wat hierbij telt is “geld”. Zo snel mogelijk die film in elkaar flansen en wereldwijd verpatsen, voordat Astrid verder ontmaskerd wordt.

  Eigenlijk kun je nu in alle eerlijkheid al niet meer verder gaan met verdere exploitatie van wat er nu aan leugens van Astrid al boven water is gekomen.

  Als rechter zijnde had ik ook gewoon een verbod ingesteld op het verder gaan met deze films, toneelstukken en romans, totdat de zaak afgerond is.

  Reply
 2. Ome Hannes
  15 juni 2018 - 13:38

  Is er al een Musical en/of Opera in de maak?, of is Mevrouw daar nog in onderhandeling over ?

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.