Kinderlijk langs de A10

“Op 11 augustus 1987 werd langs de snelweg tussen Parijs en Tours een kinderlijkje gevonden. Zwaar mishandeld, onder meer sporen van brandwonden veroorzaakt door een strijkbout. De identiteit van het kind was een groot raadsel. Geen enkele aangifte in verband met een verdwijning. Justitie zette volop in: bij 65.000 scholen werd nagegaan of er een leerling vermist werd, 6.000 artsen werden benaderd, in 30 landen werd de gruwelmoord onder de aandacht gebracht. Resultaat: nul.”

Meldt onze Zuid-Franse correspondent. Over deze cold case die vorig jaar min of meer per ongeluk heropend werd.

“Er werd iemand aangehouden die zijn DNA moest afstaan en er bleek een match met dat van het kinderlijkje. Justitie had eindelijk een spoor te pakken, de arrestant maakte deel uit van een familie Touloub: vader Ahmed (nu 66) en moeder Halima (nu 64). Volgens het bevolkingsregister waren ze de ouders van een dochtertje. Voor zover nu bekend is de man die voor iets onbenulligs opgepakt werd een broer van Ahmed. Justitie gaat ervan uit dat het lijkje na 31 jaar geïdentificeerd is: Inass Touloub. Haar ouders zijn aangehouden, de vader beschuldigt de moeder. Behalve van moord of doodslag wordt het echtpaar ook verdacht van fraude met kinderbijslag.”   

Aldus onze correspondent. Meer achtergrond: klik op de afbeelding. Meest verbazingwekkende is dat het zo lang heeft geduurd voor deze zaak is opgelost, je zou denken dat de Franse bromsnorren met iets meer intelligentie en volharding dit toch ook eerder had kunnen oplossen.

Nu we toch in Frankrijk zijn: in Nederland kent iedereen Joe Dassin van zijn chansons, maar deze waarschijnlijk niet: Marie Jeanne. Was recent de Crimesong van de dag: de ode aan Billie Joe van Bobby Gentry. Over een mysterieuze dood (zie hier). Dit is de Franse uitvoering.

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.