Met vuurwerk bestookt huis in Vught: een brief van de burgemeester

Afgelopen nacht is een woning aan de Sint Elisabethstraat in Vught met zwaar vuurwerk bestookt. Verschillende media melden dat het gaat om ‘een prominent lid’ van  motorclub Satudarah. Dat mag je wel zeggen: het is inmiddels allang duidelijk dat het gaat om de gewezen president van chapter Weert, M. R. 

In een brief aan buurtbewoners schrijft de burgemeester dat de politie de komende tijd de boel goed in de gaten zal houden met extra patrouilles. “Als de situatie daarom vraagt, maakt zij of ik gebruik van onze bevoegdheden, om de openbare orde en veiligheid te handhaven. Weet, dat ik me de veiligheid van u zeer aantrek en dat ik er bovenop zit.”

Het gebeurde om drie uur vannacht: een nog onbekende dader bevestigde zwaar vuurwerk aan een groot raam van de woning.  De ontploffing gaf een enorme knal, een ruit sneuvelde, maar niemand raakte gewond. Buren schrokken zich wel rot, volgens lokale media.

Aanvulling:

De advocaat van R., mr. W. Tonckens, laat weten “dat vooralsnog geen enkele objectieve aanwijzing bestaat, en al helemaal niets is gebleken, dat er een ook maar enige relatie zou zijn tussen het voorval en al dan niet betrokkenheid bij de motorclub.”

Hij vindt dat de burgemeester met het sturen van de brief “minstgenomen op de feiten vooruitloopt. Cliënt heeft geen idee waar dit vandaan komt, hij heeft geen vijanden, er is geen enkele concrete aanwijzing dat het speciaal op hem gericht zou zijn en al helemaal niet dat het met zijn gestelde betrokkenheid bij een motorclub te maken heeft.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.