Robert van Zanten in Brazilië (2013): waar is hij nu?

Vijf jaar geleden, op 12 juni 2013, had ik een bericht over Robert van Zanten uit Amsterdam. Hij was opgepakt in Porto Seguro,  in het plaatsje Esplanada, samen met zijn dochtertje van drie jaar.

Van Zanten was in december 2012 met zijn dochtertje verdwenen, zonder toestemming van zijn ex (de moeder van het kind). Ze leidden een zwervend bestaan in hotels, waarbij hij zich met oplichtingspraktijken in leven hield. 

Hij stelde zich op internet voor onder valse namen zoals Robbie Graden, Frenk Govers en Klaus Bierhoff als zijnde makelaar en verhuur onroerend goed cq vakantiewoningen. Via telefonische contacten en email probeerde hij potentiële klanten te werven voor woningen en bankdepositos. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van een gestolen Chevrolet Celta.

We vroegen ons toen af: “Was hij ook al ‘oplichter’ toen hij nog in Nederland was, of is hij daar ‘uit nood’ mee begonnen toen hij in Brazilië moest zien te overleven? Kan ook zomaar een heel zielig verhaal zijn. Van beide kanten.”

We vragen ons nu af: hoe zou het met hem zijn? Er zijn mensen die dat graag willen weten. Overigens niet met kwade bedoelingen. 

1 Reactie

  1. Onzinberichten
    11 juni 2018 - 14:31

    Hier heb je spoorloos voor!

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.