Schaken met Holleeder, Hillis en Mieremet

Voor de liefhebbers, die het Holleederproces volgen. De afgelopen week konden we hier wat analyses volgen van Siem en Batman. Dit is een vervolg, van Batman.

“Siem, schaken is niet strafbaar uiteraard, afpersen wel, moord ook. De kern van mijn verhaal is: Mieremet en Klepper werden afgeperst door Holleeder/Soerel/Hillis, daar werd Endstra voor gebruikt.

Ik heb denk ik gemist wanneer Mieremet met harde hand (al voor het Telegraaf interview) het gros van zijn geld had binnengehaald. Het Telegraaf-interview was juist een ultieme poging van hem om zijn geld te krijgen, volgens mij.

Ik ben het met je eens dat er wat mij betreft openbaarheid moet komen over welke afspraken het OM met de zussen Holleeder heeft afgesproken. Vind het een gemiste kans dat de rechtbank daar niet in mee gaat. Ook zie ik rammelende verklaringen aan de kant van Astrid en Sonja. Vind zelf de verklaringen van Sandra een stuk overtuigender, ook omdat zij volgens mij zover wij weten zonder enig belang kan getuigen. Bovendien ontaarden haar verhoren niet in allerlei schreeuwpartijen.

Maar stel dat de dames op het punt van het huis wel de waarheid verklaren, dat kan natuurlijk ook. Dan is het toch nog niet zo raar ? Volgens o.a. HJK was Hillis pislink op Cor omdat Cor hem te kakken had gezet. Hij zou volgens HJ achter de moord op Cor kunnen zitten. Ik las nu dat Cor hem een ouwe vieze stinker had genoemd. (Geen idee waarom Hillis en Cor gebrouilleerd raakten overigens, maar als mijn aanname klopt dat de groep Hillis criminelen aan het afpersen was en daarvoor Endstra als bank gebruikte, zou dat zomaar hier mee te maken kunnen hebben. Cor was zwaar over de zeik van de aanslag op Van Essen).

Misschien was Hillis zo boos over die vieze ouwe stinker uitspraak, dat hij in eerste instantie tegen Holleeder heeft gezegd. Ik ga de schutters voor die dikke k*-hond niet betalen, laat je zus dat huis van hem maar verkopen. Dat heeft Holleeder vervolgens overgebracht aan zijn zussen. Vervolgens gaan er een paar weken overheen waarin Holleeder op Hillis in praat. Hillis denkt vervolgens, ja Cor pak ik er niet meer mee, alleen zijn weduwe en wat heb zij er verder mee te maken. Dus ze hoeft het huis niet meer te verkopen.

Begrijp ik wel hoor, het ging Hillis niet om het geld, maar om het principe. Dat Sonja vervolgens het huis niet gelijk verkoopt, staat hier volgens mij los van.”

Aldus Batman.

Een reactie van Robin:

“Lou Lap was destijds een buurman van Mieremet en Klepper (die toen al dood was) in Neerpelt en mocht Cor graag. Zat of zit geloof ik ook in de seksbusiness, als ik me niet vergis. Toen hij hoorde dat Mieremet Cor van Hout dood wilde en een prijs z’n Cor z’n kop had gezet, heeft hij meteen met Cor afgesproken bij Royal San Kong in Amstelveen, waar Cor later werd geliquideerd, en heeft hem gewaarschuwd, zonder overigens de naam te noemen om wie het dan wel zou gaan die een prijs op z’n kop had gezet. Voor Royal San Kong op de stoep had Cor hem aangekeken van: ‘Shit, daar gaan we weer’, aldus Lou Lap in zijn verklaring.”

Een reactie van Jeroen:

“Ronald van Essen begon in 1985 met investeren bij de familie Endstra. Ronald heeft Willem Endstra leren kennen omdat er een vriend van hem in het tuinhuis woonde van Willem Endstra in Zandvoort. Willem Endstra zag gelijk dat Ronald goed zijn geld verdiende met onder andere een internationaal transport bedrijf. Ronald handelde ook internationaal in kunst en antiek. Ronald was een goed zakenman die blik in goud kon veranderen. Dat zag Willem Endstra, en hij deed er alles aan om Ronald te overtuigen om zijn geld te investeren op de Apollolaan 109. Ronald was de eerste en grootste investeerder bij de familie Endstra!”

14 Reacties

 1. jeroen
  10 juni 2018 - 11:18

  De familie Endstra zijn de grote boys achter de meeste liquidaties. Willem Holleeder is de bliksemafleider voor de familie Endstra namens het Openbaar Ministerie. Als het Openbaar Ministerie waardig zou zijn dan gaven ze toe dat ze op het verkeerde paard hebben gewed ipv hun fout te blijven verduisteren. Arnold Endstra heeft in 2005 verklaard dat hij op de hoogte is dat Willem Endstra veel liquidaties financierde. Dat is meer bewijs tegen de familie Endstra dan dat ze na alle Holleeder procesdagen tegen Willem Holleeder gevonden hebben. Op korte termijn komt de waarheid over de familie Endstra in de dagbladen te staan!

  Reply
  • F de L
   10 juni 2018 - 16:03

   Het bewijs tegen de fam Endstra zal snel genoeg gebruikt moeten worden. Opnames zijn er, en daarvan zal vastgesteld worden dat dit geen kopies of knip en plakwerk is. Dus zal ook het OM op zijn bek gaan en staat Willem H weer dicht bij het bad om zijn spullen op te halen

   Reply
 2. Youri
  10 juni 2018 - 11:40

  Hebben jij en je schaapje Siem ook door dat Holleder toevallig aleen verklaart over mensen die al dood zijn? Als het om levende criminelen gaat houd die zijn mond? Waarom schrijven jullie daar niet kritisch over?

  Reply
  • Harrie
   10 juni 2018 - 16:00

   Nou, begin jij eens met wat onderbouwde mogelijkheden. Welke levende zou dan genoemd moeten worden?

   Reply
   • Youri
    10 juni 2018 - 21:31

    Dino? Mink kok? Haico? La serpe? Jesse? Fredje? Daar verklaart die niks over maar over de dode mensen cerklaart die van alles want ja die zijn toch dood maar niemand van jullie schrijft erover dat dat verdacht is. Jullie zijn alleen bezig met de zusters slecht neer te zetten

    Reply
    • Harrie
     11 juni 2018 - 12:11

     Daar word ook niets over gevraagd door het OM en zeker niet over Haico. Over Dino, Jesse en Fredje zijn wel vragen gesteld en daar heeft hij gewoon antwoord op gegeven. Hij gaat heus niet zomaar even wat anekdotes vertellen hoor. De bal ligt bij het OM. Hun moeten nu hun deals met de zussen en Endstra eens bloot gaan geven. Het gaat om beschuldigingen van liquidaties, dan moet je als OM niet aankomen met een zootje ongeregeld, die allemaal uit hun nek lopen te lullen.

     Reply
 3. Andre
  10 juni 2018 - 13:23

  Die 2 oa hebben eerst der Klaas vermoord en bestolen, toen afgeperst, toen zijn de afpersers besodemieterd en etc.

  Reply
 4. W
  11 juni 2018 - 00:25

  Whahaha, Hillis die iemand laat omleggen omdat deze hem heeft uitgescholden.
  Sommige bloggers hebben er echt geen verstand van.

  Reply
 5. Andre
  11 juni 2018 - 12:10

  Toen Holleeder geen gebruikte maakte van Moskowicz zei hij dat hij zich nooit meer liet belazeren door een Jood. Kennelijk was hij bedonderd door Joodse mensen. Toen waren Klepper en Mieremet al heen. En van Moskowicz had/heeft hij niks te vrezen… Wie o wie zou hij toch bedoelen…

  Beste Andre,

  Dat heeft hij pas al uitgelegd. Ging over ene Sam, met nepgoud, toen ze in de Santé vastzaten.

  Hendrik Jan

  Reply
 6. Andre
  11 juni 2018 - 13:00

  Maar de Santé is van voor de tijd van klepper/mieremet/kok/bram. Dus waarom jaren daarna beweren dat je je door zulken nooit meer laat belazeren?

  Beste André,

  Waar haal je vandaan dat hij dat jaren daarna beweert?

  Hendrik Jan

  Reply
  • Cyberpunk
   11 juni 2018 - 21:09

   De santé bestaat nog steeds hoor

   Reply
  • Maastricht
   11 juni 2018 - 21:35

   HJ, de betreffende opname (dat was de laatste jood!) was toch van na holleeder zijn vrijlating? Dit ging toch om onder andere de film?

   Dus andre zijn opmerking vind ik niet heel vreemd.

   Reply
  • broer
   17 juni 2018 - 08:57

   Hij kan geen andere bram noemen want hij noemt duidelijk de naam Moskowicz en geen bram. Waarom denk je dat hij Ferry de Kok hem heeft gefotografeerd met Moskowicz en dat Holleeder een klein boekje in zn handen heeft midden op straat.
   Je ziet Moskowicz al om zich heen kijken en ziet de Kok dan staan.

   Beste Broer,

   Onzin. Je vergist je.

   Hendrik Jan

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.