Toon van H.: Echt niet schuldig

De wegen van Vrouwe Justitia zijn soms ondoorgrondelijk en zelden aangenaam. Het zal in de Randstad – en verder naar het noorden – niet veel stof doen opwaaien, maar in het diepe zuiden spelen soms ook merkwaardige zaken.

Zo moet justitie daar nu lelijk door het stof in de zaak van Toon van H. (63) uit Echt: hij zou moordplannen hebben beraamd op oud-magistraat Paul van Hilten en FIOD-rechercheur Fons Wijers. De Limburger meldt dat justitie tot de conclusie is gekomen dat er zelfs geen redelijk vermoeden van schuld was toen de politie op dinsdag 20 september 2016 Toon van H. in zijn huis in Echt in de boeien sloeg.  Een nepinformant had de opsporingsdiensten tot twee keer toe bij de neus met valse informatie.

Vorig bericht, uit 2016, waarin Toon’s advocaat Ludo Hameleers aankondigde dat justitie in deze kwestie een blauwtje zou gaan lopen, staat hier 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.