Wijhe: de jacht op de kattenmepper

Wilfred en Mariëtte Hetebrij uit het Overijsselse Wijhe loven 1500 euro uit voor de gouden tip over wie haar hun kat Sammie doodschoot. De Stentor meldt dat er in zes jaar tijd al veertien van hun katten zijn verdwenen. Ze denken dat er een kattenhater actief is. Poes Suus verdween een paar jaar geleden samen met haar drie kittens van de aardbodem. Deze week kwam de eenjarige kater Sammie thuis met een kogelwond, waarschijnlijk uit een luchtbuks. Na een nacht vechten voor zijn leven overleed hij.

Wat er gebeurt als de kattenhater wordt ontmaskerd, is nog niet duidelijk, maar zijn leven zal er in Wijhe  niet prettiger op worden.

De meest geschikte crimesong is natuurlijk Ces gens la, van Jacques Brel. Voor degenen die niet zo thuis zijn in het Frans: in de versie van Liesbeth List: Dat soort volk. Gaat ook over een kattenmepster.

4 Reacties

 1. Stegeman salami
  9 juni 2018 - 15:37

  “De Stentor meldt dat er in zes jaar tijd al veertien van hun katten zijn verdwenen”.

  Okè even serieus nou, je zal er maar naast wonen. Veertien van hun katten insinueert dat het er nog meer zijn dus. Ik heb zelf zo’n haarbal in huis en ben gek op dat beest maar ik kan me we voorstellen dat je het zat wordt dat je tuin continu ondergescheten wordt door de katten van de buren. Om dan maar als Ted Bundy die beesten uit te moorden is wel heel rigoureus maar het feit dat ze na 14 (!) verdwenen katten nog steeds die beesten naar buiten laten gaan geeft al aan dat daar iets heel anders speelt. Oh, en mijn kat komt nooit buiten trouwens, af en toe in de tuin en dan mag meneer weer naar binnen want daar heb ik hem tenslotte voor en niet om de tuinen van de buren onder te schijten. En kom nou maar op met de haatreacties, zo diervriendelijk moet je zijn als je bij de kiloslager staat de volgende keer. Ik ga lekker naar het strand toedeledokie.

  Reply
  • Zaza
   12 juni 2018 - 05:28

   Neem aan dat ze steeds een nieuwe kat hebben gehaald nadat er eentje verdwenen was. De eerste paar keer snap ik overigens nog wel dat je misschien denkt dat ie de weg kwijt is geraakt. Maar als het na zoveel keer nog steeds de kat naar buiten is… tsja, niet bepaald snugger. Ik heb er zelf overigens ook eentje die niet naar buiten mag op een keertje op het balkon in de zoveel tijd in de zomer na. Veel te gevaarlijk en zou het niet over m’n hart krijgen als het beestje vermist raakt of erger…

   Reply
 2. its me
  9 juni 2018 - 22:41

  En de kat alleen thuis? In ieder geval ben je beter voor het dier als andere, fijne dag verbrand niet.

  Reply
 3. tante Joke
  12 juni 2018 - 11:58

  Beste katteneigenaars: ook je balkon of tuin kun je beveiligen zodat het dier gewoon in vrijheid kan genieten buiten, en eigenaars niet in angst hoeven te zitten!

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.