Wolf richt bloedbad aan onder schapen

Opmerkelijk weinig interesse in de landelijke media voor het bloedbad dat is aangericht bij schapenhouder Christian Kalter in Laag Zuthem.  Het lijkt erop dat een wolf woensdagavond een flink aantal van zijn schapen te grazen heeft genomen. Twaalf dieren waren doodgebeten, veertien waren zodanig gewond dat ze moesten worden afgemaakt. De foto in De Stentor laat aan duidelijk weinig te wensen over.

 

Kalter is ervan overtuigd dat het een wolf is geweest, maar het wordt nog officieel onderzocht. Bij een aantal schapen is het strottenhoofd doorgebeten: typisch wolvengedrag. Hij is boos dat de wolf een beschermd dier is: “Als ik mijnheer wolf tegen kom, mag ik helemaal niets doen. Ik kan alleen maar toekijken hoe-ie mijn dieren doodt. Dat kan toch niet?”

Wolvenexpert Leo Linnartz adviseert schapenboeren kuddewaakhonden in te zetten, in combinatie met stroomdraden als afrastering, op minimaal een meter hoog. “Dat zou kunnen helpen.”

Ik heb geen categorie voor dit soort zaken. Het valt niet onder gewone misdaad. Animal-crime? Een Crimesong is er natuurlijk wel:

 

8 Reacties

 1. Truus
  16 juni 2018 - 11:39

  HJK, dat je hier weinig tot niets over hoort, ligt aan de media die hard meegaan in het sprookje van de lieve wolf. In Duitsland sijpelen al langer berichten door over de schade die het geliefde dier aanricht. Dat zijn vreselijke bloedbaden. Ook kalfjes en veulens die in de wei geboren worden, horen tot de doodgebeten slachtoffers.
  Animal crime zou ik het niet willen noemen. Dit is gewoon zoals wolven zijn. De misdaad zit bij de beleidsmakers en politici die besloten hebben dat de introductie van de wolf een goed idee is. Volgens het beleidsplan zou de wolf zich uiteindelijk vestigen op de Veluwe en daar af en toe een oud hert verschalken. Dat de wolf zich niet gedraagt volgens plan, had zogenaamd niemand voorzien. Maar waarom zou het dier moeilijk op jacht gaan als de hapjes overal voor het oprapen liggen? Er wordt nu met stelligheid beweerd dat de wolf geen kinderen aanvalt – bekijk het van uit de wolf en je begrijpt meteen dat die garantie niet gegeven kan worden.

  Reply
  • bert
   16 juni 2018 - 22:49

   Hondenbeten in Nederland

   In ons land worden elk jaar zo’n 150.000 mensen door een hond gebeten. Gemiddeld is ruim dertig procent van deze bijtincidenten zo ernstig dat er een dokter of een ziekenhuis aan te pas moet komen. Kinderen zijn vaker het slachtoffer van bijtincidenten dan volwassenen.

   Ook maar afschaffen, toch?

   Reply
  • Mr. Wilson
   17 juni 2018 - 07:20

   De wolf die zich in Leopoldsburg in België heeft gevestigd haalt haar prooi gewoon in de natuur. Ze zit daar al maanden en al maanden is er nog geen kip doodgebeten. Zeker is het een mooi iets als de wolf terugkeert en schadelijk is dat zeker niet. 26 schapen is trouwens wel heel veel voor 1 wolf. Ik vraag me af of hier niks anders aan de hand is. Een paar debielen met vechthonden misschien.

   Reply
   • Truus
    17 juni 2018 - 11:57

    Er was nieuws over Nala. Nu is ze trouwens nog vrijgezel, hoe zal dat gaan als ze straks een hongerig gezinnetje heeft?

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20180322_03424144

    Wolvin Naya heeft mogelijk opnieuw een schaap doodgebeten in het grensgebied tussen Balen en Leopoldsburg.
    ‘Maandenlang gedroeg ze zich voorbeeldig en kleurde ze mooi binnen de lijntjes van het militair domein in Leopoldsburg, waar ze leefde van reeën en everzwijnen’, zegt Jan Loos van de vzw Landschap. ‘Nu heeft ze mogelijk opnieuw een schaap aangevallen.’

    Reply
 2. Sjaak
  16 juni 2018 - 13:13

  Tsja, zo is natoer, wat doe je eraan?

  Reply
 3. houtmus
  16 juni 2018 - 16:17

  28 tbs-ers à la michael P. in schapenpakken neerzetten als lokmiddel.
  daarna kan het beest gewoon retour duitsland, merkel moet d’r rotzooi eens binnen d’r eigen grenzen houden.

  Reply
  • Harrie
   16 juni 2018 - 20:55

   Lijkt mij een beter idee om Micheal P bijvoorbeeld bij Jeannet S te laten luchten op de luchtplaats. Maar goed, dat is off topic. Maar dat zou een prima programma idee zijn ala Big Brother met een beetje censuur dan.

   Reply
 4. Alley
  17 juni 2018 - 19:19

  Wolven zijn fantastisch!!!
  Aanstellers!

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.