Aleki: vermoord om Gwenette? De annalen van King

Was Paul Vugts (Parool) de enige die vanmorgen bij de zitting was tegen Gökhan C. (30) en Ilias K. (30)? Het lijkt er wel op. De berichten worden her en der overgenomen, soms met, soms zonder bronvermelding. Het gaat over de liquidatie van Alex Gillis, alias Aleki, op 20 februari 2014 in de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam. Gokhan zou een half uur nadat dit was gebeurd een berichtje aan Ilias hebben gestuurd: “Het is geklaart.”

Toen vermoedden criminelen nog niet dat ze gebruikmaakten van pgp-telefoons die bar slecht beveiligd waren. Het motief was al eerder bekend: een mislukte aanslag op Gwenette Martha, op 27 december 2013: het wapen van de schutter ketste. Een neef van Gwenette, Dennis M., is onlangs in Spanje aangehouden, ook op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Aleki. De schutter: Iraniër Massod Amin Hosseini. Die was er vanmorgen niet bij: hij rust al in vrede, sinds 3 september 2014, toen hij werd doodgeschoten in zijn auto op de Pisuissehof in Osdorp. 

De advocaten toonden zìch weer van hun beste kant. Bénédicte Ficq (van Gökhan) voerde aan dat de telefoon van haar cliënt ‘van hand tot hand’ ging, het staat niet vast dat hij het bericht had verstuurd. Dat hij in die periode opvallend vaak in Zaandam werd gesignaleerd,  was een kwestie van liefde en trouw: zijn ex en een familielid woonden daar.

Guy Weski (van Ilias K.) voerde aan dat zijn cliënt niet had gevraagd om het bericht waarin hem werd gemeld dat de liquidatie ‘geklaart’ was.

Misschien aardig om nog even in de archieven te duiken, met name in wat ‘deep throat King’ destijds te berde bracht op verschillende misdaadsites. Hij noemt Dennis M. overigens Demis M.

“…ook hebben ze Wensley zover gekregen dat die Moussid heeft laten vermoorden omdat die zijn broertje gedaan had maar als hij nadenkt gaat ie zelf wel inzien voor wie die Moussid nou werkte want die heeft Aleke Stefan en Pirki vermoord en toen Wensley voor het karretje gespannen.”

En:

… de opdracht gegeven Rida Benjamen hiervoor te ronselen zodat hij samen met Dani M. en Alexander Gilles toen Boutaka konden vermoorden in de Van Woustraat.

… Demis M. heeft een broer die bij de politie zat. Hij krijgt nog steeds informatie van een corrupte rechercheur. Die speelt hij weer door aan een ander broertje van demis. Die is huurmoordenaar voor de groep. Samen met Masod en eneas vormden zij een team. Zij zitten achter de dood van eggermont. Eneas reed en masod was de schutter. Broertje van demis stond hun in zeeburg op te wachten voor de overstap. Het wapen is toen door eneas meegenomen. Dit groepje zit ook achter de dood van aleki. Masod was de schutter. Ilias Kaddour alias LIP is organisator van het groepje. Voor een beetje geld zorgt hij dat de wapens worden geregeld en de vluchtauto. Ook zorgt hij voor de observaties en vluchtroute.

Later heeft broertje van demis masod zelf geliquideerd in opdracht van ziggy, omdat ze hem niet meer vertrouwde.”

Aldus King. Wiens woorden hier en daar grote profetische waarde bleken te hebben.

 

4 Reacties

 1. messomi
  20 juli 2018 - 16:30

  ik snap er niks meer van al die verhaal lijnen.

  Reply
 2. Svl
  20 juli 2018 - 19:16

  Wat mis ik die oude penoze als je dit leest. Totaal geen karakters en hier is inderdaad geen bal meer van te volgen als je het leest. En dat ligt niet aan HJK.

  Reply
 3. Martin
  21 juli 2018 - 01:35

  Het eerste en het laatste stukje zijn tegenstrijdig. Bij de ene reactie werd gezegd dat Wensly Mossid heeft laten vermoorden. Bij het laatste stukje zou Ziggy dat hebben gedaan. Duidelijk dat alleen dingen die kunnen kloppen van KING worden gebruikt en alles wat KING fout had wordt genegeerd.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.