Asielzoekers uitzetten: wie heeft daar het meeste verstand van?

Wie heeft het meeste verstand van asielzoekers, migranten, vluchtelingen, hoe je ze wil noemen? Onze Zuiod-Franse correspondent werd getroffen door de uitzetting in Culemborg.  Zie vorig bericht. Er kwamen nogal wat reacties op. Hij vult aan:

“Ik ben een buitenlander, ik weet onvoldoende van het ‘uitzettingsbeleid’ in Nederland. Mijn vraag was en is: hoe zit je in elkaar als je als agent in het holst van de ochtend onschuldige kinderen van hun bed licht? Om die vervolgens in de cel te stoppen. Wat voor iemand ben je dan? En wat zou zijn/haar moeder daarvan vinden?

Ik wijs er even op dat we hier in Frankrijk dezer dagen besloten hebben dat een helpende hand aan migranten die illegaal de grens oversteken niet tot strafrechtelijke vervolging mag leiden. Tenzij je met die helpende hand geld verdient.

Een uitspraak van de Conseil Constutionel, een soort Hoge Raad die regelgeving aan de grondwet toetst. Die Conseil wijst erop dat de drie slogans van de Revolutie in 1789 van de Franse republiek (liberté, égalité, fraternité) vóór alles gaan. Vrijheid, gelijkheid en broederschap. En die broederschap  (fraternité) betekent dat je mensen (verder) op weg mag helpen die ‘illegaal’ het land zijn binnengekomen.”

De meningen zijn verdeeld. Dat was te verwachten. Reageerder ‘Bert’ schrijft:

“Wat zullen deze illegalen een verschrikkelijk trauma overhouden aan wat zij deze agenten aan doen. Nog voor dat zij naar Nederland vertrekken, weten zij al dat de mogelijkheid bestaat dat ze terug moeten. Zeker als het gelukszoekers zijn ipv asielzoekers weet men lang van te voren al dat het kansloos is. Na de eerste afwijzing weten ze het zeker, ze moeten terug, maar mogen het beroep afwachten. Diverse malen beslist men dat de gelukszoekers terug moeten, echter kiezen deze om te blijven. En dan uiteindelijk daarmee de agenten een gewetens kwestie voorschotelen.

Dus behalve illegaal in een land te verblijven, willens en wetens het vertrek uitstellende ondanks de kansloosheid, zieken ze de mensen van de politie. Geen wonder dat Nederland geen plaats voor hen heeft. Het staat gelukszoekers gedurende de hele asielaanvraag en de beroepen vrij om te vertrekken. Daar hoeft echt niemand de dupe van te worden. Aangejaagd door de linkse meute kiezen ze zelf voor dit eind resultaat. Echt verschrikkelijk dat de politie dit aangedaan wordt.”

 

 

 

5 Reacties

 1. Jaap
  12 juli 2018 - 11:20

  Ik vind dat de overheid hier een verstandig besluit heeft genomen en dat ook goed motiveert, zie hiervoor het NRC artikel: “Een woordvoerder van Justitie en Veiligheid laat weten dat terughoudend wordt omgegaan met het in bewaring stellen van gezinnen met minderjarige kinderen. Maar soms is het noodzakelijk, zegt hij, omdat een gezin op „geen enkele wijze” meewerkt aan zelfstandige terugkeer.” Het gebeurt dus slechts in uitzonderingsgevallen en dit was zo’n geval. Het commentaar van de Franse correspondent verbaast me, het suggereert dat je als agent een onmens bent om hier aan mee te werken. Ik kan me niet voorstellen dat het in Frankrijk anders gaat als een gezin op geen enkele manier meewerkt aan uitzetting.

  Reply
 2. Anoniem
  12 juli 2018 - 11:42

  Politie schrijft niet de wetten. Die hebben slechts 1 stem als de rest van ons. Behalve die onder ons met dubbele nationaliteit. Die hebben er 2. Misschien ook een wet voor maken, want ik voel me minderwaardig zo met mijn halve stem. Wellicht een idee om hun geboortelandstem aan het Nederlands parlement af te dragen in ruil voor hun stem hier.

  Reply
 3. Loetje
  12 juli 2018 - 12:53

  Zodra ze in Nederland zijn weten ze niet hoe snel ze kinderen moeten maken en fabriceren !!!
  ik zeg goed doorpakken direct enkeltje thuisland en niet altijd het op de zielige kinderen schuiven daar zijn de ouders verantwoordelijk voor niet wij !!!

  Reply
  • che guevara
   17 juli 2018 - 14:20

   Nederland en bijna de gehele westerse wereld zijn verantwoordelijk voor de meeste problemen die vluchtelingen en migranten van huis en haard hebben verdreven dmv eeuwenlang kolonisatie van bijna heel Afrika en het midden-oosten en diefstal van grondstoffen en het bombarderen van landen die niet in pas lopen,ze plaatsen puppets die alleen voor hun eigen en westerse belangen strijden dus stop met de hypocrisie want Nederland heeft al zijn rijkdommen puur en alleen te danken aan diefstal en moord.The chickens are coming home to roost.

   Reply
 4. Truus
  12 juli 2018 - 13:24

  De uitspraak van het Franse Hooggerechtshof ging over één hobby-mensensmokkelaar die illegalen over de Alpen helpt. We hebben het dan over mensen die zonder papieren en zonder aanvraag illegaal de EU binnenkomen. Hun uiteindelijke doel is waarschijnlijk Parijs dat momenteel vol met tentjes staat van naar schatting 400.000 gelukszoekers, of de jungle van Calais waar men de oversteek naar Engeland wil wagen en ondermeer vrachtwagenchauffeurs het leven tot een hel maakt.
  De Franse boer uit de uitspraak van het Hof is een kleine schakel in de keten van mensenhandel waarin miljarden worden verdiend door smokkelaars. Of hij betaald wordt, is de vraag. Het kon kennelijk niet worden aangetoond, maar een ‘useful idiot’ is hij zeker, en iemand die zijn vaderland grote schade toebrengt.

  Wat betreft de kinderen in Nederland: hun ouders kozen ervoor om niet vrijwillig te vertrekken. Daarmee kozen ze ook voor de gevolgen van die keuze voor hun kinderen. Gelukkig doorzien steeds meer mensen dit vuile spel.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.