De jacht op Gerel Palm: zit ‘de man zonder boevenkop’ bij Taghi in de buurt?

Het enige wat nog ontbreekt: de namen van de twee Antilliaanse slachtoffers uit Rotterdam, van 28 en 35 jaar, die op 10 december 2016 voor dood in de berm van de N214 bij Noordeloos lagen. Foto boven: de uitgebrande vluchtauto. Het tweetal was bijna geliquideerd. Toen de politie vroeg wat er aan de hand was en waarom ze daar ‘s morgens vroeg zo in de berm lagen, zeiden ze niet veel. Ook daarna niet. Hebben ze wel aangifte gedaan?

Hoofdverdachte: Gerel Palm. Op hem wordt nu jacht gemaakt, dat kan bijna niemand ontgaan. De politie heeft nieuwe foto’s van hem online gezet. Meest opvallend aan hem: hij heeft niet wat je noemt een boevenkop. Maar het is me er wel eentje.

Nu dus: een nieuwe jacht op hem. Omdat hij spoorloos is. Er wordt gesuggereerd dat hij nog connecties in Nederland heeft en misschien hier in de buurt zou kunnen zijn, maar tussen de regels door denk je toch eerder aan Zuid-Amerika of daaromtrent.

Waarom eigenlijk nu deze aandacht?  Komkommertijd? Ging Opsporing Verzocht ook niet even met reces? Heeft de politie in de zomerperiode niet minder menskracht dan anders, moet er niet worden gewacht tot september?

Op de website van Panorama staat het hele doopceel van deze Gerel Palm. Als je dat leest, zou er een lampje kunnen gaan branden. Gerel is opgegroeid in Nieuwegein. Hij zou connecties hebben gehad met de nu ook al zoveel besproken Ridouan Taghi, uit dezelfde omgeving. Is het toeval dat deze Gerel ineens zo’n hot item is?  Denkt er iemand via hem bij Taghi te kunnen komen?  

Behalve bij de bijna geslaagde liquidatie van zijn landgenoten in Noordeloos, zou Gerel ook iets van doen hebben gehad met de moord op Spyshopbaas Ronald Bakker, maar in de annalen is vooral aandacht voor zijn ontsnapping uit de gevangenis in Paramaribo. Op de website van Panorama  wordt uitvoerig uit de doeken gedaan hoe deze ontsnapping is gegaan. Volgens Panorama doordat een juridisch medewerker een wapen mee naar binnen had gesmokkeld, volgens De Telegraaf waren er leden van een motorbende bij betrokken. Het een sluit het ander niet uit. 

Het hele bericht staat hier

8 Reacties

 1. IJs brandt
  18 juli 2018 - 14:10

  Wat is een boevenkop? Wat mij betreft is iedereen met een verongelijkte blik en/of een oogopslag die superioriteit doet vermoeden al verdacht. Waar leg je de grens? Toch niet bij nektattoeages?

  Reply
  • JM
   18 juli 2018 - 19:00

   In pak met stropdas? Witte B-Criminelen?

   Boven en onderwereld zijn verweven, uiterlijk van een persoon is achterhaald.

   Kijk maar naar het slechtste voorbeeld anno vorige en deze eeuw de Familie E?

   Reply
 2. De Vries
  18 juli 2018 - 16:18

  Ijs brandt werkt vast en zeker bij Justitie.

  Reply
 3. Ajdin
  18 juli 2018 - 16:55

  Misdadigers hebben bepaalde uiterlijke kenmerken of afwijkingen. Fysiognomie, of gelaatkunde, was het streven naar kennis van het karakter en de persoonlijkheid door middel van de studie van de bouw en het voorkomen van het gelaat. Criminelen zouden volgens Lombroso herkenbaar zijn aan fysieke atavistische stigmata, zoals brede kaken, diepliggende ogen, vaak doorlopende wenkbrauwen, een asymmetrisch gezicht, hoge jukbeenderen, afwijkende oren, haviksneus, vlezige lippen kleine voorhoofd etc.

  Reply
  • Anoniem
   18 juli 2018 - 23:17

   Bewezen onjuiste hypothese. Al zullen er nog altijd mensen zijn die zullen geloven te kunnen zien het een en ander. Zegt enkel iets over de kennis en vooroordelen van de observator. Zelfs voor hersenen geldt niet hoe groot, maar wat je er mee doet. Psychopaten zijn in de regel juist zeer inteligent en sociaal in de omgang.

   Reply
 4. Lul de behanger
  18 juli 2018 - 20:19

  Rutte heeft ook geen boevenkop.

  Reply
 5. Svl
  18 juli 2018 - 21:17

  De directeur van Shell heeft ook geen boevenkop.

  Reply
 6. Siem
  19 juli 2018 - 02:37

  Dat HJK van mening is dat de beste man geen boeven tronie heeft lijk mij slechts een persoonlijke inschatting van een doorgewinterde misdaadjournalist. Die op basis van zijn werk en contacten al heel wat koppen heeft gezien.

  Eerlijk is eerlijk: Gerel Palm zou op het eerste gezicht, met zijn fotogenieke uitstraling. als model in een ordner van Voque kunnen worden opgenomen.

  Invulling over uiterlijkheden, gekoppeld aan criminele zaken, is volkomen zinloos. Zie de geschiedenis en koppen van dictators: allemaal een menselijk, verzorgd en glad uiterlijk en tot de grootste beestachtigheden in staat.

  Kortom: een onverzorgde kop kan je aardigste buurman zijn zonder strafblad, en een keurige geschoren gladjakker de grootste criminele schoft.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.