De moord op Aleki: een atmosferische storing?

Quote: De advocaten toonden zìch weer van hun beste kant. Bénédicte Ficq (van Gökhan) voerde aan dat de telefoon van haar cliënt ‘van hand tot hand’ ging, het staat niet vast dat hij het bericht had verstuurd. Dat hij in die periode opvallend vaak in Zaandam werd gesignaleerd, was een kwestie van liefde en trouw: zijn ex en een familielid woonden daar.

– Ik vind het maar een matig pleidooi van Ficq, zou met de warmte te maken kunnen hebben gehad. Ze had veel meer uit de kast kunnen trekken in het belang van haar cliënt:

”Cliënt heeft een zeer sociale kant, is gul en warmhartig, maar verricht al zijn goede daden in volkomen anonimiteit, zoals het een oprecht goede herder betaamt. Februari 2 014 was een uiterst koude maand, reden waarom cliënt regelmatig in Zaandam verbleef daar cliënt erg begaan was en nog steeds is, met het lot van de Zaandamse daklozen. In al zijn goedheid deelde cliënt dan warme kleding uit en gaf hij zelfs geld aan de arme zielen zodat de dolenden met gebruikmaking van het hedendaags onbetaalbare openbaar vervoer, alsnog een warme opvangplek zouden kunnen vinden.

Het kwam tevens regelmatig voor dat cliënt indringende gesprekken voerde met de daklozen, waarbij cliënt regelmatig aangegrepen werd door schrijnende verhalen. Meer dan eens heeft cliënt daklozen proberen te bewegen het door hen verloren contact met ouder, broer, zus, kind te herstellen en ze daartoe gebruik laten maken van zijn telefoon.

Niet uitgesloten, en zeer aannemelijk is, dat daar iets mis moet zijn gegaan. Dat een verwarde en/of analfabetische dakloze een bericht heeft willen verzenden met de bedoelde boodschap ‘dat hij/het (of de lucht) weer is opgeklaart (zonder d) en dat dat bericht om onverklaarbare reden, mogelijk veroorzaakt door een atmosferische storing, via de telefoon van verdachte, bij de voor verdachte totaal onbekende Ilias K. is binnengekomen. “

Aldus een bijdrage van Siem. Naar aanleiding van mijn  vorige bericht over de moord op Aleki. Voor alle duidelijkheid: dat “kwestie van liefde en trouw” was een invulling van mijn kant, Ficq voerde alleen aan dat hij regelmatig in Zaandam was vanwege dat familiebezoek.

De advocaat van Ilias, Guy Weski,  moest zich in zo mogelijk nog vreemder bochten wringen, over dat verweer zou je ook zo’n ironisch stukje kunnen maken. De advocaat voerde aan dat zijn cliënt niet om dat bericht had gevraagd.

7 Reacties

 1. Sjaak
  21 juli 2018 - 11:47

  Man man man, als die advocaten geen werk meer hebben kunnen ze altijd nog in het sprookjes bos van de Efteling gaan staan, gaat toch echt te ver??

  Reply
 2. Raymond
  21 juli 2018 - 14:59

  Ik vind het juist een goed verweer. Bij Gockhan woont zijn familie echt, het barst daar van de turkse familie, dus het zou goed kunnen. In het milieu wordt ook gezegd dat dat zelfs waar is, dus dat G de pech had dat hij steeds in Zaandam moest zijn om zijn familie. En PGP gaat van hand tot hand.

  En van Guy Weski vind ik ook heel sterk. Ilias krijgt een bericht “hij is geklaart”, maar daarvoor heeft Ilias niks gestuurd. Geen vraag als hoe staat het ervoor, geen druk gezet, geen aanmoediging. Dus het zou goed kunnen dat hij gewoon op de hoogte wordt gehouden zoals vaak in de onderwereld. Na een liquidatie ontvangen tientallen mensen via PGP texten als “hij of die is geklaard”. Dat maakt je niet een betrokkene.

  Reply
  • Mark
   21 juli 2018 - 17:14

   Een PGP die van hand tot hand gaat. Klinkt niet heel aannemelijk toch?

   Reply
   • Frans
    22 juli 2018 - 12:35

    Inderdaad, een telefoon met beperkt abonnement van 1500 euro , is meestal wel iets wat je voor jezelf bewaard.

    Reply
 3. Joey
  21 juli 2018 - 20:21

  Voortaan is het in dat kring dat als je iemand gaat omleggen even een sms naar een andere sturen met dat het geklaard is en je bent klaar

  Reply
 4. koos
  22 juli 2018 - 12:31

  wat een niveau weer ,de hedendaagse criminaliteit hangt van zwakbegaafden aan elkaar

  Reply
 5. Joey
  22 juli 2018 - 16:33

  Deze gasten hebben het licht niet uitgevonden, maar laten we nou eerlijk zijn een geweldsman is geen enkele kring slimste persoon uit het groep.
  Henk Boom was ook geen Einstein als we naar de beste geweldsman van Nederlandse groep kijken.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.