De oude man (78) en de cel (7)

Op 15 januari van dit jaar ging Gerhard B. (78) uit Elburg met een mes en een luchtdrukpistool naar de woning van zijn ex-schoondochter in Heerhugowaard, waar hij haar beschoot en stak met het keukenmes. Er staat een filmpje van op YouTube. Gisteren eiste de officier van justitie in Alkmaar zeven jaar celstraf tegen B.

Gerhard legde de schuld van de vechtscheiding van zijn zoon bij haar. Hij vond dat ze niet goed was voor zijn zoon en hun gehandicapte zoontje van vier, dat aan de moeder was toegewezen. Zijn vrouw kon het ook niet verwerken en gaf aan uit het leven te willen stappen. Dat was voor hem de druppel om ‘het recht’ in eigen hand te nemen. Hij gaf toe dat hij zijn gewezen schoondochter wilde vermoorden. Hij beschoot haar met het luchtdrukpistool en stak op haar in. Gemeentewerkers schoten haar te hulp. “Jammer dat het is mislukt,” was toen zijn commentaar, inmiddels ziet hij dat wat anders.

Gerhard bemoeide zich nogal met het wel en wee van zijn zoon en diens gezin en had brieven geschreven naar allerlei instanties, media en buren om de vrouw en haar moeder zwart te maken. Hij zal op zijn oude dag in elk geval een aantal jaren in gevangenissen verblijven en als hij bij leven nog vrijkomt zal het geen vetpot zijn: het slachtoffer wil 10.000 euro smartengeld en 8.100 euro onkosten. Zijn echtgenote zal het leven nu ongetwijfeld nog heel wat somberder inzien.

1 Reactie

  1. Daan
    21 juli 2018 - 12:13

    Ik snap nooit wat van die misdrijven die oudjes plegen? Ik bedoel….ga lekker in je hobbelstoel zitten ofzo.

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.