Frank ging een petje kopen

Op een zaterdagmiddag in oktober 2014 vertrekt Amsterdammer Frank Kater (42) uit een afkickkliniek in Zuid-Afrika voor een bezoek aan Kaapstad om een petje te kopen. Het is al vreemd dat hij daar toestemming voor krijgt, maar nog vreemder: hij komt nooit meer terug. Ondanks intensieve zoekacties in Kaapstad, waar hij in dat weekend nog verschillende contacten had, is er nooit meer iets van hem vernomen.

“Zelfs de minister-president uitte in een tweet zijn bezorgdheid over de vermiste man,” schrijft een Zuid-Afrikaanse krant. Die tweet is niet een-twee-drie terug te vinden, maar het zou zomaar kunnen: Amsterdammer Frank was niet van de straat. Had een topfunctie bij een Brits telecombedrijf, en verkeerde in de betere kringen. Ook in de gayscene. Daar ergens ging het mis. Na een bezoek aan New York was hij verslaafd geraakt aan crystal meth, het spul dat we in Nederland vooral kennen van de serie Breaking Bad. Hij zou het toegediend hebben gekregen zonder dat zelf te weten. Iedereen weet: als je dat blijft gebruiken, ga je eraan onderdoor. Afkicken was het devies, en dan kom je haast vanzelf of in Thailand of in Zuid-Afrika terecht. In zijn geval werd het de kliniek Stepping Stone, zo’n 25 kilometer van Kaapstad, in het onooglijke kustplaatsje Kommetjie aan de Westkaap.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.