Had Thijs Zeeman Laura kunnen redden?

Wat had Laura Korsman meer kunnen doen om de – in elk geval achteraf levensgevaarlijk gebleken – Sammy van zich af te houden? Ik ken families waarin dit soort zaken op een andere manier worden opgelost. Maar fatsoenlijke gewone burgers – zoals haar familie en vrienden – doen dat niet. Hebben ook niet de contacten.

Dan blijft over: vluchten, een safehouse, maar hoe lang? Dan kun je je studie niet afmaken.

Of: de politie bellen. Heeft ze gedaan. De politie heeft ook alles gedaan wat er mogelijk was, daar is niet veel twijfel over. Maar een alarmknop helpt niet als er iemand met een mes bij je binnen zit. Ze heeft ook niet eens gelegenheid gehad de knop te gebruiken.

Wat wel kan, in zo’n situatie: Gestalkt. Het programma van Thijs Zeeman. Als alle andere dingen niet werken, kan dat nog afschrikwekkend zijn. Publiciteit. Een gewaarschuwde en gefilmde dader telt voor twee. Maar voor Laura was het sowieso te laat. Haar zaak was nog niet aangemeld, “anders hadden we dit zeker gedaan,” zegt Thijs. Bij veel van de zaken in Gestalkt gaat het om exen die het niet kunnen verkroppen dat de relatie verbroken is.

Komen we bij een andere zaak, een beetje vergelijkbaar. Gisteren is  Marcel S. veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs voor het doden van zijn zoon Diego (10) in maart vorig jaar, in Dordrecht. Hij ontkent, maar volgens de rechter staat vast dat hij Diego heeft gewurgd, na een ruzie met de moeder van Diego. Hij vermoordde zijn zoontje om haar te treffen. Doet denken aan Sofian Rasmijn (5) uit Amsterdam-Noord. Amsterdamse moeder, Algerijnse vader. Hij kon niet verkroppen dat ze de relatie had verbroken. “Ik niet? Dan zij ook niet!” Dus nam hij op een middag zijn zoontje mee uit wandelen, en net buiten de woonwijk stak hij het kind dood met 41 messteken. Qua straf is hij er genadig vanaf gekomen. Bericht daarover staat hier

 

4 Reacties

 1. Freek
  13 juli 2018 - 18:34

  Ik vrees dat dit soort drama’s alleen te voorkomen zijn door je dochter haar leven lang binnen te houden.

  Natuurlijk. Een gedegen opvoeding, waarin ze goed wordt voorbereid op de gevaren van tegenwoordig, helpt gerust wel.

  Liefde maakt echter blind en waarschijnlijk is de bewuste ex in het begin van de relatie wel heel lief voor haar geweest. Psychopaten weten hun tekortkomingen vaak goed te verbloemen, voor zolang dat gaat.

  Reply
 2. bert
  13 juli 2018 - 19:19

  Nogmaals de VK link.
  1000den stalkers per jaar in Nederland. Dus ook deze TV held had haar niet kunnen redden. Alleen al door het simpele feit dat er niet genoeg tv-tijd in een dag of een jaar zitten om 1000den stalkers proberen te houden.
  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/duizenden-stalkers-per-jaar-in-nederland~be0d44aa/
  “Het aantal gevallen van stalking dat bij de politie wordt aangegeven, schommelt volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) sinds 2008 tussen de 3000 en 3500 per jaar. In combinatie met bedreiging komt stalking veel vaker voor, ongeveer 37.000 keer per jaar.”

  Reply
 3. anoniem
  13 juli 2018 - 19:56

  Hendrik Jan, je was inderdaad vanmorgen de eerste met verwijzing naar Panorama.
  Daarna de rest media, die het overneemt.
  Verschrikkelijk wat hem overkomen is, die avond. Kennelijk was Laura toen ook al zijn vriendin? Gezien de relatie 3 jaar was af en aan.
  Ben wel nieuwsgierig, of het nou alleen ging om 150 euro avond ‘beveiligingskosten DJ’. Wat opgelopen is naar 1000 euro? Of dat Sam G. ook echt member/vriendjes was met de ‘brotherhood’.
  Niet dat het uitmaakt, want ze hebben hem goed te grazen genomen kennelijk.
  Gezien hij al 31 is, ben ik ook wel benieuwd, hoe hij met vorige vriendinnen is omgegaan. Of hij agressief was….
  Men mag trouwens wel uitkijken met informatie, want er schijnt ook een Sam G en tevens DJ uit Australië te wezen, die 3 jaar in Nederland heeft gewoond. Precies dezelfde naam, alleen eindigend op een Z en gelukkig een artiestennaam.
  Sam van Laura een kleine DJ.
  En die Sam uit Australië toch wel een grotere DJ.
  Lijkt mij, dat de Sam van Laura is meegelift op succes. Vanwege dezelfde naam…
  Rembrandtplein, toeristen binnenhalen, die dus eigenlijk voor de andere DJ kwamen….I don’t know.
  Het maakt allemaal niet uit; hij heeft gewoon weer een onschuldig leven genomen. Net zoals MP van Anne Faber en de 2 boys van Romy en Savannah. Ximena. Enz.
  Hoe halen ze het in hun hoofd? En hoe leef je zelf verder?
  Het is onvergefelijk. Waar je familie mee achter laat.
  Dat zouden ze eens moeten beseffen. En niet na de verdrietige verhalen van ouders in de rechtbank. Maar ervoor. Het beseffen. Is toch niet zo moeilijk, of wel?
  Als je onschuldig leven genomen hebt, ben je leven kwijt. Euthanasie pilletje naast je bed. En lekker slapen. Je bent af, dan. Klaar over en uit.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.