Holleederproces: de vijfde dag

Donderdag 15 februari, dag 5, verhoor van Willem Holleeder. President van het Hof is Frank Wieland, de andere rechters zijn Benedicte Mildner (aangeduid als ‘oudste rechter’) en Margo Somsen (‘jongste rechter’). De officieren van justitie zijn Sabine Tammes en Lars Stempher. De advocaten van Holleeder: Sander Janssen en Robert Malewicz.

Dit verslag is een weergave aan de hand van mijn aantekeningen. Zo letterlijk mogelijk, maar dat was lang niet altijd mogelijk. Soms ging het te snel, en herhalingen en minder relevante opmerkingen zijn ook weggelaten. Bij twijfel heb ik hier en daar de tweets van collega’s gecheckt. Waar in het verhoor staat “gelach” of iets dergelijks: dat is vooral het gelach van de collega’s en het publiek op de tribune. De zittingszaal is afgescheiden met dik glaswerk, achter dat glas is een tafel met een rijtje stoelen (een stuk of twaalf) voor de schrijvende pers. Daarachter is de publieke tribune.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.