Kwintsheul schrikt van wapenvondst: verband met Delft?

Dat was even lelijk schrikken ‘bij ons op het Heulse’: een heuse wapenvondst in een woning aan ‘t Hoogje. Politiewagens in deze brave wijk, dat kennen ze daar niet zo. In Kwintsheul dus, aan de zuidrand van Den Haag, bij oostenwind onder de kruitdampen van Delft. Waar wel vaak wat aan de hand is. Is er een verband?

De politie meldt dat er een 28-jarige man is aangehouden nadat de politie meerdere vuurwapens had aangetroffen in zijn huis aan ’t Hoogje. Donderdagavond was er een melding geweest dat er vuurwapens in de woning zouden liggen. Vrijdag was er een doorzoeking: de melding klopte. De man was toen in Amsterdam en daar werd hij aangehouden. In de buurt kennen ze hun pappenheimers: de man staat er niet bekend als een modelburger.

Is er verband met recente ontwikkelingen in het Delfste? Cathy (30), de weduwe van de Delftse crimineel Piet Pronk (53) die op 16 mei 2017 zelf een eind aan zijn leven maakte, blijkt een paar weken geleden te zijn aangehouden in haar huis in Rijswijk, vanwege de beschietingen in Delft waar we ‘t eerder over hadden: op 8 mei een coffeeshop en zonnestudio in de Peperstraat, op 17 mei ontploften handgranaten bij deze coffeeshop en eentje in de Breestraat. Op 12 juni werd er geschoten op een winkel op de Molslaan en een horecagelegenheid op de Beestenmarkt. Op 27 juni lag er een handgranaat bij een autobedrijf aan de Neringstraat. Behalve Cathy zijn een 40-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige uit Delft opgepakt. Bij Cathy waren drugs en een handgranaat gevonden.

2 Reacties

 1. ton
  8 juli 2018 - 13:33

  HJ..Kwinsheul heeft nog een bekende inwoner ,,gehad,,
  Wie kent hem niet..Douanier Gerrit G maar die komt 14 jaar niet meer in het dorp…
  Het Westland staat bekend om zijn aan en afvoer van bloemen.groeten en fruit en geestverruimende middelen…

  Reply
 2. Silo
  8 juli 2018 - 17:10

  Er is in het westland al jaren een netwerk actief dat op grote schaal coke invoert ,nooit de namen gehoord maar wel dat er enkele keren grote partijen coke zijn opgerold door justitie ,zo onschuldig is het westland nog lang niet.
  Ze vallen alleen niet op en zijn blijkbaar puur zakelijk bezig ipv de patser/gangster uithangen.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.