Mishandelde Moslima in Anderlues: lijkt toch racisme

Hadden we ‘t van de week over: de 19-jarige moslima die maandag in Anderlues – bij Charleroi – slachtoffer zou zijn geworden van een racistische aanval. In Nederland was dat nog niet opgepikt totdat ik er een berichtje over had. Na een tip van iemand die zich afvroeg of het wel klopte: omdat het zo vaag was. Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden, maar die ontkennen (uiteraard). Er is kennelijk toch nog wat twijfel: het parket van Charleroi liet gisteren weten “dat dit spoor niet noodzakelijk het juiste is.”

De moslima was maandagavond op zoek gegaan naar een hond die weggelopen was. Twee voorbijgangers, die maskers met de kleuren van de Rode Duivels droegen, scholden haar uit voor “sale Arabe” (vuile Arabier), gooiden haar op de grond, trokken haar hoofddoek af en rukten haar bovenkleding los. Ze kerfden in haar armen, borst en buik, en liepen weg.

Ondernemer Fatah Larabi loofde 20.000 euro uit voor tips die leiden tot de arrestatie van de twee aanvallers. Of ze zijn aangehouden dankzij een tip als gevolg van deze beloning is niet bekend. 

14 Reacties

 1. koos
  7 juli 2018 - 18:54

  ik vermoed hier weer een andere opzet,dus even afwachten tot alle details naar boven komen,

  we zijn te vaak in deze val getrapt,het zou de media sieren om daarna er dan ook over te publiceren,

  wel hypocriet dat er moslims zijn die meteen een beloning uitloven ,

  deden ze dat ook maar tegen de wijdverbreide onderdrukking van vrouwen in de islam

  of het verbale en fysieke geweld van moslims tegen blanke vrouwen

  Reply
 2. Maurits de Vries
  7 juli 2018 - 19:11

  Racisme is een over het paard getilt luxekindje van het millenium lekkerste chocolade van c’otedor komt nog steeds van de plantage.

  Reply
  • Maurits de Vries
   8 juli 2018 - 00:22

   Deze reactie is niet van mij maar van iemand die geen leven heeft.

   Reply
  • Swa
   8 juli 2018 - 08:36

   @Maurits de Vries internetgangster ze moeten jou als slaaf aan het werk zetten op een onbewoond eiland zonder internet en zonder eten en drinken zijn we mooi van jou af idioot !

   Reply
 3. Anoniem
  8 juli 2018 - 00:10

  een moslima die een hond zoekt.
  meeste moslims vinden honden haram.

  Reply
 4. Karel
  8 juli 2018 - 00:25

  Alle moslims zijn toch zelf racisten?
  Kijk maar naar al het geweld tegen homo’s tegenwoordig.

  Reply
  • Woudien
   8 juli 2018 - 19:10

   Er gaan hele homo karavanen naar Marokko en Istanbul voor de mannen,in Istanbul heb je hele travestieten straten,in Marokko is ooit de eerste man naar vrouw transformatie operatie uitgevoerd.
   Hele hordes mannen hebben in het Vondelpark diverse rendez vouzes gehad met moslims,zelfs met minderjarigen.
   Voor de tien miljoen keer een date met een moslim en een keer dat er een moslim betrokken zou zijn bij een homo gerelateerd gewelds delict,, kom op zeg.

   Geweld is nooit te tolereren maar overdrijf niet.
   Ken zat homo mannen die soms vier Marokkaanse jongens mee nemen uit de kroeg naar huis,na een avond goed van achter gepakt te zijn waarbij hij heerlijk genoot,gaat ie de volgende dag over moslims klagen.
   Zo zielig.
   Ga eens als homo heupwiegend en leer pakje een voetbal stadion in en dan vals lopen bleren dan kijken wat er gebeurt.
   Of ga als homo in lieslaarzen eens een motorclub naar binnen en roepen hee hallo we zijn hier vrij hoor en anders rot je maar op naar je…
   Daarom incidenten niet goter maken dan ze zijn,op dit moment dat jij dit schrijft liggen er weer een boel mannen te genieten van moslims in bed,auto,gloryhole,sling,park,darkroom.

   Reply
   • Karel
    9 juli 2018 - 00:42

    Lang verhaal. In hun wetboek/geloofsboek staat letterlijk dat homo’s minderwaardig zijn en dat ze zo ook behandeld dienen te worden Dat is racisme.

    Reply
    • BlaBla
     10 juli 2018 - 07:27

     Homo’s zijn geen ras ben je dom ofzo

     Reply
 5. Maurits de Vries
  8 juli 2018 - 10:07

  @Hendrik Jan

  Die Loetje zou u eens op de loep moeten nemen. Die reageert onder verschillende aliassen en nu ook onder de mijne. En dan ben ik de internetgangster. Zeer triest mannetje zonder leven…

  Reply
 6. Truus
  8 juli 2018 - 10:27

  Moslims zijn geen ras HJK. Denk even na. Over het Katholieke ras hoor je nooit wat.

  Reply
  • Woudien
   8 juli 2018 - 19:14

   De kranten hebben bol gestaan daarover,nog steeds trouwens wat er nog meer naar buiten komt over die Kaholieken.
   En als die meid gelogen heeft moet zij daar zeker hard voor gestraft worden.
   Er zijn helaas meerdere aangiften gedaan door meisjes die later een hele andere wending kregen,vaak uit angst voor de familie een smoes verzonnen,maar wel nadelig voor anderen.
   Dat moet niet zo zijn!

   Reply
 7. Peter V.
  8 juli 2018 - 23:29

  We moeten ook niet vergeten dat de media er in dergelijke gevallen er een duidelijke voorkeur aan geeft om “extreemrechts” zonder enig bewijs al bij voorbaat de schuld te geven van dit soort incidenten.

  Ik herinner me dat er ergens in 1997 een verschrikkelijke brandaanslag werd gepleegd op de woning van het Koerdische gezin Kösedag in de Frans Halsstraat in Den Haag. Daarbij kwamen de vrouw des huizes en zes van hun twaalf kinderen om het leven. Zonder dat er enige aanwijzing voor was, speculeerden de media dagenlang dat het wel een racistische aanslag moest zijn, gepleegd door rechts-extremisten.

  Na maanden onderzoek door de politie werd uiteindelijk de dader gepakt. Het was een neef van Kösedag, en het bleek te gaan om een uit de hand gelopen familieruzie.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.