Moord Martin Kok: Zwartkat zal Zakaria niet hebben genoemd

“Er is dezer dagen veel geschreven over Martin Kok. Er is me iets opgevallen. Vandaag blijkt dat Anouar B.(zwartkat) heeft verklaard over die moord, precies alle betrokennen genoemd, zelfs opdrachtgever. Maar gisteren hoefde Zakaria niet meer voor de rechter te komen. Dus kennelijk heeft hij Zakaria niet als de schutter genoemd, anders had justitie Zakaria nog wel voor de rechter gebracht.”

Aldus een reageerder.

Die denkt dat dit bericht, dat op 2 april van dit jaar op Primecrime stond, dus heel goed kan kloppen. Daarin stond dat de moordenaar van Martin Kok dood is. De schutter zou een Colombiaanse man zijn die waarschijnlijk speciaal naar Nederland was ingevlogen. “Het is nog niet duidelijk hoe en wanneer de Colombiaan om het leven is gekomen of om het leven is gebracht.” Aldus Primecrime toen. 

De reageerder: “Justitie zou anders nooit de zaak stopzetten tegen Zakaria als er een verklaring zou zijn van medeverdachte zwartkat. Dus kennelijk heeft zwartkat ook gezegd dat de schutter een Colombiaan is of tenminste niet Zakaria. De analyse over herkenbaarheid die nu is bijgesteld lijkt me eerder een smoes. Had zwartkat ook gezegd dat het Zakaria was, dan zou justitie nog achter de eerste analyse zitten. Maar nu blijkt dat zwartkat waarschijnlijk een andere schutter heeft genoemd, is er oppeens een nieuwe analyse die niet meer zo zeker is. Bekende OM-truc.”

10 Reacties

 1. Sjaak
  12 juli 2018 - 11:09

  Goede verhoor methodes hebben ze daar iig wel…

  Reply
  • Anoniem
   12 juli 2018 - 12:58

   In middeleeuwen kregen we hier ook verklaringen. Zijn er nog die in dergelijke methoden geloven vandaag de dag. Waarheidsvinding heeft het niets mee van doen.

   Reply
  • Anoniem
   12 juli 2018 - 13:01

   Hebben ze in usa niet onlangs iemand los gelaten die 42 jaar vaszat op een valse bekentenis. Vergelijkbare verhoormethode?

   Reply
  • Rick
   12 juli 2018 - 17:46

   Stel dat Achraf B. in Marokko had gezegd dat Zakaria de schutter was, dan zouden we op het nieuws zien: “Tweede analyse herkenningsspecialist bevestigt opnieuw dat Zakaria de man op de beelden was”

   Maar omdat Achraf B. heeft gezegd dat Zakaria niet de schutter was zien we:
   “Nieuwe analyse herkenningsspecialist afgezwakt en minder betrouwbaar”

   We leven helaas in een tijd dat het OM altijd steunbewijs kan verzinnen en het NFI kan sturen naar wat hun uitkomt. Dat baart me zorgen.

   Reply
 2. Martin
  12 juli 2018 - 15:30

  Ja zwartkat heeft Zakaria dus kennelijk niet genoemd waardoor justitie nu wel denkt dat het inderdaad Zakaria niet is geweest.

  Reply
 3. mo
  13 juli 2018 - 07:35

  die verklaringen uit marokko zijn totaal onbetrouwbaar ,je word met jou billen op een fles gezet van glas .vertel maar wat je weet anders slaan ze hem stuk .waarom denkje dat de usa zijn terorristen verdachten daar laat martelen.maar verklaring door foltering en marteling is gewoon barbaars en heeft niks met waarheidsvinding te maken.marokko kan door martelen jou zelfs laten bekennen dat jij de moordenaar bent van willem van oranje en niet blathasar gerards

  Reply
  • Alley
   13 juli 2018 - 10:43

   Barbaars? Dat zijn toch “gewoon”de methoden zoals ze daar horen?
   ‘s Lands eer ‘s lands wijs?!!
   MOOI! Opruimen die zooi!

   Reply
 4. NN-crimewatcher
  13 juli 2018 - 10:33

  Nou, hij is gewoon gehoord in bijzijn van Nederlandse rechercheurs hoor. Denk niet dat hij het sloft…

  Reply
  • Anoniem
   13 juli 2018 - 17:28

   Oh, met Nederlandse rechercheurs erbij. Dan moet het wel waar zijn. haha

   Reply
 5. PINOKIO
  13 juli 2018 - 16:03

  Zakaria was niet erg slim om in de videoclip van Lijpe te verschijnen net zoals het domme optreden van jay jay tich keer voor de camera deze mensen moeten willens en wetens de aandacht op zich vestigen via instagram of andere kanalen want iedereen moet zien wat zij vermogend zijn wat een lulletjes rozewater en taghi zit rustig in mexico

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.