Sammy G. en zijn beulen: de gouden tip van de schoonmoeder

“Rapper OG Vieira zette in 2016 een trailer voor een videoclip online. In de clip zijn bij het inmiddels gesloten clubhuis van Catervarius in Benschop mannen in clubkleding te zien. De volledige versie van het nummer is vooralsnog niet gepubliceerd.”

Door de moord op Laura Korsman kwam een oud verhaal naar boven. Dat verdachte Sammy G. enkele jaren daarvoor gemarteld was in het clubhuis van Brotherhood Catervarius in Benschop. Een soort motorclub. De hoofdmartelaar zou Roy van S. zijn geweest, alias rapper OG (‘Original Gangsta’) Vieira. Dat stukje clip is van hem. Deze Roy werd eerder verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval in Lopikerkapel.

Ik heb de uitzending van Opsporing Verzocht even teruggekeken. Huiveringwekkend. Dat de uitzending nog online staat, heeft ermee te maken dat in elk geval één van de verdachten nooit is aangehouden. Dankzij de ‘omerta’, de zwijgplicht. De afgelegde eed. In de clip kun je het niet goed zien, maar Roy van S. heeft dat ‘omerta’ op zijn linkerkaak getatoeëerd. Onderstaand nog een clip met OG Vieira.

Die woningoverval in Lopikerkapel was op 14 september 2015. Bij een afgelegen woning stond de vrouw des huizes om één uur ’s nachts buiten te roken toen er drie mannen opdoemden. Onder bedreiging van een vuurwapen moest ze naar binnen. Haar zoon van twaalf werd uit bed gehaald en vastgebonden en moest toekijken bij alles wat er gebeurde. De (wat oudere) partner van de vrouw werd zwaar mishandeld en moest de kluis aanwijzen. Maar er was geen kluis.

Ze zetten hem een pistool tegen het hoofd en telden af: tien, negen, acht, zeven, zes…

Ze schoten niet, maar gingen er wel met 1300 euro, een laptop en wat sieraden vandoor. Ze riepen tegen de slachtoffers: “Als jullie de politie waarschuwen, komen we terug en dan vallen er doden.” De slachtoffers bleven vastgebonden achter, maar wisten zich los te maken en de politie te alarmeren. Vervolgens zaten ze tot zes uur ’s ochtends op het politiebureau in Nieuwegein, waar ze slecht geholpen werden vanwege een staking door het personeel.

 

In maart 2016 kwam de zaak in Opsporing Verzocht. De schoonmoeder van Roy van S. tipte de politie. Ze had de reactie van Roy gezien op de uitzending en ze had de gestolen oorbellen herkend: die had haar dochter.

De politie ging Roy afluisteren en ontdekte dat hij lid was van Catervarius en als rapper OG Vieira gebruikte als artiestennaam. In een videoclip zwaaide de andere verdachte, Melvin K., met een bijl die erg lijkt op de beschrijving die dj Sammy geeft van de bijl die is gebruikt bij zijn gijzeling en waarmee ze zijn voet zouden afhakken. Dat onderzoek liep toen ook net. In juli 2016, na de marteling van Sammy, werden zeven verdachten aangehouden. Onder wie vijf leden van Catervarius.

Bij een inval in het clubhuis werden wapens en drugs aangetroffen, het clubhuis werd daarna gesloten. Het dna van Melvin K. kwam overeen met het dna op de tiewraps die waren gebruikt bij de woningoverval in Lopikerkapel. Melvin werd veroordeeld tot zeven jaar cel voor de woningoverval en de mishandeling van Sammy. Roy van S. werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van de overval, maar kreeg voor de mishandeling drie jaar celstraf. De derde overvaller is nooit gepakt.

Tijdens de rechtszaak beriepen alle verdachten zich op hun zwijgrecht, vanwege hun ‘omerta’. De verdachten gedroegen zich onverschillig en onbeschoft en toonden geen enkele vorm van berouw. De slachtoffers van de woningoverval waren teleurgesteld omdat er maar één verdachte is veroordeeld. RTV Utrecht was bij de zitting. “Ik was bang dat ze mijn zoon zouden doodschieten,” zei de vrouw, “het voelt alsof ik op drijfzand loop. Niets is veilig, we zijn in een bad vol ellende gestort door deze mannen.”

Het drietal stond doodsangsten uit. Sammy G. heeft het over een marteling en eiste een schadevergoeding van 30.000 euro. Wat dit gezin heeft moeten doormaken was heel wat erger. De schoenafdruk van en van de daders was te zien op de schouder van het mannelijke slachtoffer.

De daders van de mishandeling van Sammy zijn wel aangehouden en veroordeeld, voor de woningoverval zijn twee daders nog altijd buiten schot gebleven. Daar maakt – behalve de slachtoffers – niemand zich nog druk om. Wie de moeite neemt de uitzending van Opsporing Verzocht te bekijken, zal net als ik ongetwijfeld tot dd conclusie komen dat hier iets schrijnt.

4 Reacties

 1. Marty van L.
  19 juli 2018 - 05:38

  Deze “rappert” OG (orgineel gedrocht) heeft ooit eens een “relatie” gehad met een vrouwelijke kennis van me. Dit was snel voorbij want het werdt haar snel duidelijk dat hij niet is wat hij wil laten blijken. Sommige gasten doen macho omdat ze echt zo zijn en daadwerkelijk schijt aan alles hebben, maar in het geval van deze Roy bleek het om iets anders te gaan. Hij was/is namelijk als de dood dat ook maar iemand achter zijn ware aard (of zal ik maar geaardheid zeggen) komt. Ik ga er vanuit dat dit met veel van deze gasten zo is omdat ze veel rondhangen met personen van hetzelfde geslacht. Maar goed, ongeacht sexuele voorkeur, het is en blijft een raar ventje die een paar jaar TBS niet zou misstaan.

  Reply
 2. 030
  19 juli 2018 - 12:22

  Ongeacht de stoere woningoverval en plas laten drinken.vind ik dit soort gasten een beetje triest overkomen.je kan zien dat ze erg worden beïnvloed door Amerikaanse rappers ofzo.wonen in benschop niet in brooklyn.hebben een hele andere visie wat gangster is.zijn niet de willem s en cors zeg maar.als je crimineel wil zijn oke maar blijf jezelf zonder al die poespas.komen op mij over als een stel sjonnies Michael p achtige figuren.beetje iemand plas laten drinken…

  Reply
 3. Kippeborst
  19 juli 2018 - 16:09

  Weinig verstand + opkijken naar ‘grote’ jongens= recipe for disaster.

  Reply
 4. Mo
  19 juli 2018 - 17:50

  Wat een vullis zeg, hard werkend gezin zo beest achting en laf overvallen dan ben je echt een gangster hoor, Pff wat een bende van ellende bah

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.