Vrouwen van Altena: Vroegh en Vos

Wielrenster Marianne Vos en advocaat Esther Vroegh komen beiden uit het Land van Altena. Dat is daar niet onopgemerkt gebleven:

Binnenkort komt het stuk online op deze site, dat leest iets gemakkelijker. Bij Altena mogen we met een lichte snik ook nog even stilstaan bij het verdriet van België. De Rode Duivels die mentaal een maatje te klein bleken voor de Fransen. Want wie denkt er bij (Ernst van) Altena niet aan België en Jacques Brel? Het lied waarin Van Altena het meest pregnant in voorkomt is de persiflage van Frans Halsema, op de door tekstdichter Ernst van Altena liederen van Jacques Brel.  Van Altena wordt er ook in genoemd. 

 

1 Reactie

  1. Joost
    12 juli 2018 - 10:13

    Bij Germa van den Boom mag ook worden stilgestaan.

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.