Willem-Alexander: een handje voor ‘een Turkse topcrimineel’

Een opmerkelijke foto vandaag in de Volkskrant, bij een artikel van Elsbeth Stoker over criminele infiltraties in de sportwereld. Het Parool meldde recent dat de Amsterdamse zaalvoetbalclub ‘t Knooppunt gesponsord werd met crimineel geld. In 2007 werd Nedim Imaç geliquideerd. Zijn naam wordt af en toe nog genoemd in het Holleederproces, maar het OM heeft deze liquidatie niet aan hem ten laste gelegd. Waarom deze niet en sommige andere wel, kun je je afvragen.

Hoe dan ook, Imaç was de grote man van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor. “Later bleek dat justitie hem beschouwde als een kopstuk van de Turkse heroïnemaffia.” Het restaurant van Imaç zit vlak om de hoek bij de Bunker in Osdorp. Niet zo lang geleden ben ik er eens wezen eten. Als je van Turks eten houdt: niks mis mee.

Er zijn wel foto’s van Imaç in omloop, maar deze met Willem-Alexander en Rogier van Boxtel had ik nog niet eerder gezien. Overigens was dit in een periode dat Imaç nog niet bekend stond om connecties met drugsmaffia en of hij die werkelijk had is nooit formeel vastgesteld: hij was al dood voor er serieus onderzoek naar hem werd gedaan.

In een vorig bericht haalde ik een stukje aan uit een artikel van John van den Heuvel, in De Telegraaf. Voor wat achtergrond.

 De vermoorde Fidan legde al op 23 januari 2009 een getuigenis af die justitie pas uit de kluis mocht halen als hij zou overlijden, óf als een deal zou zijn gesloten. Hij verklaarde onder meer dat Ali Akgün de liquidatie van de Turks-Amsterdamse heroïnehandelaar en oud-voorzitter van amateurvoetbalclub Türkiyemspor Nedim Imaç regelde. Fidan vertelde over ’rondjes’ die Akgün ’ging lopen’ om de moord te bespreken en over een plek bij een Chinees restaurant in Buitenveldert waar Akgün met anderen afsprak. Akgün werd een week voor Fidan geliquideerd, maar justitie vindt Fidans verklaring wel van belang in de zaken tegen diens medeverdachten, omdat die bijvoorbeeld deels in lijn is met de verklaringen van kroongetuigen Peter la Serpe en Fred Ros.”

3 Reacties

 1. Gastarbeider
  17 juli 2018 - 10:13

  Al jaren een trouwe bezoeker van deze site maar helaas voortaan niet meer wat een onzin berichten de laatste tijd gebeuren zat dingen lees je niks over en wel elke x als gebeten hond reageren op mens die er wat van zeggen

  Hoi hoi

  Reply
 2. Broer
  17 juli 2018 - 11:52

  imac was een infiltrant daarom is ie zolang buitenschoolse gebleven.
  Alkgun is na turkeyemspor naar sc voorland gegaan. Samen met Delano B haalde ze top amateur spelers. Ze gingen van de 4de klasse naar de eerste klasse zaterdag!
  Toen Ali werd opgepakt ging voorland naar de klote. De club bestaat niet eens meer.

  Reply
 3. tante Joke
  17 juli 2018 - 12:06

  Het begint inderdaad steeds meer op RTL Boulevard te lijken, maar dan met een criminele twist. Ik vind het wel geinig zo af en toe.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.