Zangeres Sieneke bedrukt door criminaliteit in de familie

“Van de week kwam ene Sieneke ter sprake, door een vechtpartijtje in het café van ‘Barbie’. Zouden we anders overheen hebben gelezen, ik had nog nooit van Sieneke gehoord (…)  Er kwam donderdag een reactie over “de misdaadlink van Sieneke”: haar opa schoot afvalondernemer Jan Burgers, in Weurt, dood. Een zeer geruchtmakende zaak destijds.”

Een berichtje uit 2013. Gisteren kwam Sieneke in het nieuws doordat haar opa (74), oom (47) en broer (24) maandag waren aangehouden bij het oprollen van een drugslab aan de Binderskampweg in Nijmegen. Iemand meldde mij dat het om familie van haar ging en later kwamen andere media ermee.

Over de moord op Jan Burgers heb ik mijn archief dit berichtje:

“‘Lastige’ Jantje dood om grond? Afvalbaas Jan Burgers (54) uit het Gelderse Weurt blijkt met pistoolschoten bij zijn bedrijfspand om het leven te zijn gebracht. De schatrijke Burgers stond bekend als een lastpost, die in 1997 zelfs krankzinnig werd verklaard. Inmiddels is een  57‑jarige zakenrelatie uit Nijmegen aangehouden, met wie Burgers een conflict had over de aankoop van een stuk grond.”

Sieneke deed in 2010 voor Nederland mee aan het Eurosongfestival in Oslo, met het door Vader Abraham (Pierre Kartner) geschreven lied ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’, maar ze kwam niet verder dan de halve finale. Sieneke staat zondag geprogrammeerd op Plein’44 tijdens het Nimweegs Artiestenfestival. Suggestie voor een toepasselijk lied:

5 Reacties

 1. Stieltjesstraat
  11 juli 2018 - 21:44

  In de Gelderlander zegt Pierre K. (niet pierre kartner) dat hij, Henk P. en Willie P. nergens van af wisten en dat de trailer verhuurd is aan een engelsman.
  Over andere bedrijfjes die er volgens hem zouden zitten staat bij de Kamer van Koophandel echter niets.

  Reply
 2. Anoniem
  11 juli 2018 - 22:23

  Sha-la-lie. Dan denk ik, ‘Duifjes op de dam’. Of ‘Ein bischen frieden’. Dat was nog eens muziek.

  Reply
 3. J.Claude Batista
  11 juli 2018 - 22:26

  Daar moet een hit van te maken zijn, een echt levenslied.

  Reply
 4. Zwijgrecht
  12 juli 2018 - 23:04

  Die Sinneke lijkt wel Meadow van de Sopranos :)
  Ik zat van maart 2009 tot 6 december 2011 vast in P.I. blue band. (Arnhem zuid)
  Ik zat toen vast met *Kevin*, *Kevin* kwam uit Groesbeek en zat vast omdat hij iemand in Nijmegen had geprikt na uitgaan, hij vertelde mij dat Sieneke zijn zus was en toen ik aan hem vroeg wie die Sieneke dan was liet hij mij een foto van haar zien.
  Die Angelo ging veel om met *Jaap* en *Jaap* was weer de oom van Kevin, ik neem aan dat hij dan ook familie is van Sieneke of ten minste aangetrouwd.
  Jaap heet niet lang in de gevangenis gezeten omdat hij een lange tijd in HVB zat, toen hij vrijkwam is hij dezelfde week op bezoek geweest bij Angelo met een dikke lading hasj maar helaas zat hij diezelfde weekend weer vast voor de moord op Koen Buitelaar in Groesbeek.

  Ze waren allebei super chill en ik zal nooit die dag vergeten dat bijna de hele afdeling stomdronken liep dankzij Jaap, hij kan zo meedoen met die programma Moonshine.

  Ik heb trouwens niet de echte namen gebruikt vandaar die sterretjes!!

  Reply
 5. Wim Groot Bertink
  13 juli 2018 - 22:46

  In de Gelderlander van vandaag zegt de opgepakte opa van Sieneke dat hij geen moordenaar is. De moordenaar is de opa van Sieneke van moeders kant.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.