Ivana’s val in Kuala Lumpur

Bij Laat op Eén, met Nadia Moussaid, vervangster van Eva Jinek, zaten gisteravond advocaat Sébas Diekstra en een goede vriendin (Veerle) van Ivana Smit, het achttienjarige model dat in Kuala Lumpur van een flat viel. Hebben we ‘t eerder over gehad. Dankzij de publiciteit komt er nu een gerechtelijk onderzoek, tijdens een openbare behandeling, waarbij alle bewijzen en alle getuigen worden gehoord. Dat is goed: duidelijkheid voor alles. Er is weinig twijfel over dat Ivana met een Amerikaans echtpaar was meegegaan naar hun appartement voor seks en drugs. Er lijkt te zijn gerommeld met de bloedmonsters van het echtpaar, dat naderhand ineens geheel clean bleek, terwijl er in eerste instantie duidelijke sporen van drugs of medicijnen waren aangetroffen.

Maar so what?

Er is niets dat erop duidt dat ze tegen haar zin is meegegaan. Dat er binnen dingen uit de hand zijn gelopen, staat wel vast. Vermoedelijk is ze gevallen: van een hoofdwond zou zijn vastgesteld dat die niet is ontstaan door de val. Het heeft er alle schijn van dat ze een overdosis heeft gehad van een bepaald stimulerend middel, een soort GHB. Justitie zal moeten aantonen dat het echtpaar dit tegen haar wil of onder valse voorwendselen heeft toegediend. Lijkt mij onmogelijk. En gezien alles wat erover bekend is ook onwaarschijnlijk.

Dan de val, of de sprong, of de gooi. Als je ervan uitgaat dat ze behoorlijk van de wereld was, misschien gewond en gevallen, hoe logisch is het dan dat het echtpaar haar van de flat gooit? Er zijn weinig andere opties dan dat ze ‘s nachts is bijgekomen en nog helemaal in de war was.

Dit soort details kwamen tijdens het gesprek bij Laat op Eén niet uit de verf. Het was sowieso een bar slecht voorbereid item. Er zat een vriendinnetje van Ivana, dat niet veel meer wist uit te brengen dan dat het “een schatje” was. Ze had twee dagen voor haar dood nog contact met haar gehad. Dat voegde dus niks toe: ze wist kennelijk helemaal niets over het leven van Ivana, al zei ze dat ze elkaar ‘alles vertelden’.

Waarom  niet even gevraagd naar haar uitgaansleven? Ivana was al vaker bij dit soort gelegenheden – en ik meen zelfs ook bij dit paar – geweest. Het vriendje van Ivana was wat dat betreft een stuk interessanter geweest: die had haar nog gesproken op de avond van het gebeurde. Zijn veel relevanter informatie werd hier helemaal niet gebruikt.

Vorig bericht staat hier

 

6 Reacties

 1. Mr. Wilson
  9 augustus 2018 - 07:35

  Ze is niet wakker geworden en naar beneden gesukkeld, ze was al even wakker. Ze heeft anderhalf uur ervoor nog een selfie gestuurd met die vrouw naar haar vriend. Ook een raar verhaal. Je vriendin stuurt een selfie waarom ze duidelijk potgaar is met een andere vrouw erop en jij belt niet om te vragen wtf ze aan het doen is en met wie?

  Ik denk dat ze inderdaad op haar kop is gevallen. Misschien omdat ze geduwd werd, misschien gewoon gestruikeld. Daar is ze doodgebleven. Die twee wisten niet wat ze met dat lijk moesten in een hotelkamer vol drugs en wie weet wat en hebben, zelf nog zo stoned als een garnaal, dan niks beters kunnen verzinnen dan dat ze van het balkon was “gevallen”.

  Reply
  • Jul
   9 augustus 2018 - 15:08

   Lag telefoon van haar nog gewoon in het appartement? dat is dan sowieso vreemd want die meiden van die leeftijd slapen zelfs met hun telefoon. Drank & drugs , psychose ?

   Reply
 2. loetje
  9 augustus 2018 - 08:21

  Sommige mensen denken dat ze kunnen vliegen als ze drugs hebben gebruikt hoe vaak valt er wel geen drugsgebruiker dood uit een hotel raam in Amsterdam ?
  Dus vind dit ook niks bijzonders.

  Reply
  • Jan-Pieter
   10 augustus 2018 - 19:12

   Dit door de media gemaakte “topmodel” is mischien wel in een k-hole terecht gekomen zoals zoveel van die drugs gekkies, het internet staat vol met dit soort vieze junkies jammer dat er geen beelden van zijn voorbeelden genoeg op YouTube

   Reply
 3. Koos
  9 augustus 2018 - 08:44

  Goed verhaal ook, goed onderbouwd!

  Reply
 4. Roeland
  9 augustus 2018 - 12:46

  Ik krijg hier een sterk Joran van der Sloot vs Natalee Holloway gevoel van. Jong meisje, sex, drugs, een “ongeval” gevolgd door paniek en een vervolgens een extreem slechte keuze! Arme meid en verschrikkelijk voor de ouders. Ik heb niet het idee dat zij op de hoogte waren van bepaalde zaken in het leven van hun dochter. Welke ouder wil horen, nadat je dochter dood gevonden wordt, dat hun 18-jarige kleine meid, drugs gebruikte en met stellen het bed in dook. Tragisch!

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.