Kwam de wolf van Laag-Zuthem uit een sprookje?

Vandaag een aflevering animal crime. De hitte is verdwenen, het is weer tijd voor ander nieuws. Vandaag slaat De Stentor alarm over een wolf die in Zeewolde is gesignaleerd. En in wijde omgeving grote onrust veroorzaakt. Om maar even niet te spreken over een heuse olifant die een drol achterliet in een tuin in Ommen en een snoek die op de bodem werd gevonden. De laatste was overigens geen beest dat daar van nature thuishoort: het gaat om een 14 jaar geleden gestolen Citroen DS. 

Wat wel merkwaardig is: geen woord over de Boze Wolf van Laag-Zuthem, die in juni een enorme slachting zou hebben aangericht bij een schapenboer. Er kwam al ras wat twijfel: was dit wel het werk van een wolf? Leek eerder iets van een stel dolle honden. Het laatste wat erover te vinden is, is dat het dna-onderzoek dat uitsluitsel moet geven, vertraging opliep. Het zou wel tot juli kunnen duren voor de resultaten bekend worden.

Misschien zijn ze al bekend, maar heeft niemand belang bij de uitslag. Omdat het toch geen wolf was, maar het in veler belang is wel in dat sprookje te blijven geloven.

Vorig bericht, over het schapenbloedbad in Laag-Zuthem, staat hier

Aanvulling: het blijkt wel degelijk om een wolf te gaan. Wel wat a-typisch, vermoedelijk was het een jonge wolf. Zie RTV Oost

3 Reacties

 1. Anoniem
  9 augustus 2018 - 20:02

  Beschermde status eraf? Of liever een stel schaapshonden bij de kudde. Las laatst dat een ezel de klus klaarde. Iets dat alarm slaat en iets dat de confrontatie aangaat. Even bij de buren kijken hoe dat ook nog maar werkte dat wolven weren. Dat afschieten komt later pas daarna ter sprake.

  Reply
 2. jan
  9 augustus 2018 - 23:20

  Wat kunnen we ons toch bang maken voor de wolf,en een paar schapen,terwijl de grote slachting onder de weidevogels allang heeft plaats gevonden en plaats vind..,,oorzaak de VOS. waar de natuur nog jaren moet van herstellen ook als men nu pas wakker word……

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.