Tanja en de Let, Marokkanen in verzet

Gisteravond was ik in een wat ontgoocheld Rotterdam. Het zit Feyenoord Europees gezien nog even niet mee. Tussen de bedrijven door kwamen er wat berichten binnen. Van advocaat Weski (ook Rotterdam), over cliënt T. en verwikkelingen in Spanje. Zie hier 

Op de vergismoord op Tanja Gurskaja moet ik ook even terugkomen. Ik was er vanuit gegaan dat Dennis W. een compaan uit Letland had meegenomen als schutter, maar volgens welingelichte kringen is het vermoedelijk toch Dennis zelf geweest die heeft geschoten. En dat hij dat heeft bekend. Zie hier

Wat aangeeft dat hij bepaald geen doorwrochte crimineel is: die geeft  altijd de schuld aan anderen en dan moet justitie maar zien te bewijzen dat dat niet zo is. 

Als het zo uitkomt, probeer ik een Crimesong van de dag van stal te halen. Gezien Dennis zou het Let it be kunnen zijn, vanwege die Let, maar On the border van Al Stewart is toch wat toepasselijker, met die Marokkaanse drugshandelaren in Barcelona en omstreken. Stewart heeft het over wapens, maar dat is een verwaarloosbaar detail, hij wist toen nog niet beter.

The fishing boats go out across the evening water,
Smuggling guns and arms across the Spanish border.
The wind whips up the waves so loud,
The ghost moon sails among the clouds… 

1 Reactie

 1. Ben
  10 augustus 2018 - 15:14

  Beste HJK,

  Kan je wat vaker naar Rotterdam gaan, als de lokale tobclub moet spelen.
  Misschien is er een oorzakelijk verband.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.