Tbs-moordenaar Henk: een stilgehouden verkrachting

Op Tweede Paasdag 24 april 2000 wordt het lichaam van de zestienjarige Ankie Blommaert uit Lelystad gevonden in een sloot. Een maand eerder, op vrijdag 24 maart, was ze niet thuisgekomen. Haar zestienjarige kennis Henk van der V. wordt aangehouden als verdachte en veroordeeld tot jeugd-tbs. Op 9 december 2016 is Henk vrij en verkracht hij in Limburg een 21-jarige vrouw. Pas na de gruwelijke moord op Anne Faber door tbs’er Michael P. komt dit slachtoffer met haar verhaal naar buiten. De politie en de kliniek hadden hen verzocht de zaak stil te houden. Erger nog: in eerste instantie geloofde de politie het verhaal niet en moest het slachtoffer een schofterig verhoor doorstaan.

1 Reactie

  1. Jul
    15 augustus 2018 - 14:04

    Dit overkwam ook mijn nichtje van 10 jaar. Dat de directie van TBS kliniek loog , niemand van de TBS klanten werd gemist en niemand was buiten de poort geweest maar politie zag wel de beschreven fiets van de dader bij de ingang staan, hadden ook een goed profiel van de dader dus men kon niet anders dan meewerken. Ook probeerde men medelijden voor de dader op te wekken dat de dader zo`n lieve jongen was met een verstand van een 9 jarige ( werkelijke leeftijd was 37 en zo ook bepaalde bijbehorende lichaamsdelen waar ik niet verder over ga uitwijden ) Een maatschappelijk werkster welke aan die zelfde TBS kliniek van de dader was verbonden, werd aangeboden om gesprekken te hebben als daar behoefte aan zou zijn, wat de ouders zeer terecht afsloegen. De ouders mochten niet bij de rechtszitting aanwezig zijn .

    Ik kan nog een aantal zaken opnoemen van die bewuste TBS kliniek maar hou het hier maar bij.

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.