Update moord Delft: Karel, Cor en Stanley: in de dood herenigd

“Bij het nalezen van het dossier kwam ik nog een aardig detail tegen. Na de ontsnapping werd Karel ondergebracht in een safehouse. Daar zat hij maar één dag, toen werd hij opgehaald door Cor van Hout en Stanley Hillis, die hem naar een ander ‘veilig huis’ brachten: direct naast het politiebureau in de Warmoesstraat in Amsterdam.”  Is een citaat uit een van mijn berichten, over Karel Pronk.
Degene die mij erop attent maakte, schreef erbij: de drie herenigd.  Ik kreeg inmiddels een foto doorgestuurd van de verdachte. Met zijn naam erbij, Zal vast wel kloppen, maar ik wacht nog maar even tot het bevestigd is. Is iemand met tatoeages, van onder andere een paar datums (geen data, eigenlijk) op zijn gezicht. 
Foto: Renzal
 
In veel berichten over deze op één na bekendste één-voudige moord in Delft (de vorige was in 1584) staat dat de politie de vluchtauto in beslag heeft genomen. Dat zou gaan om de zwarte auto op deze foto. Maar degene die de foto heeft gemaakt, zag dat er iemand uit deze auto rende nadat het al was gebeurd. Het is ook niet echt een plek om bij een goed voorbereide liquidatie een vluchtauto neer te zetten (met het portier open).
Ik had ook nog even contact met Jan-Hein Kuijpers, al twintig jaar de advocaat van Karel.  Net als ik had hij het idee dat Karel zich allang teruggetrokken had uit het actieve criminele leven. De laatste keer dat hij was aangehouden, had hij waarschijnlijk zelf niks met de zaak te maken en was er sprake van een misverstand. Hij wordt in veel media ‘topcrimineel’ genoemd en zelfs ‘de Haagse Holleeder’. Ik geloof niet dat veel mensen in het milieu hem zo zien. Hij was ook meer in Spanje dan in Nederland.
Panorama schrijft dat het motief voor de moord op orchideeënkweker De Graaf niet bekend is. Dat is om de drommel wel bekend, Karel vertelt dat zelf uitvoerig in de betreffende reportages (zie hier). Was in opdracht van een al wat langer geleden gesneuvelde Delftse crimineel. 
 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.