Verdachte moord Karel Pronk: toevallige passant

Dat de 28-jarige verdachte die is aangehouden voor de schietpartij bij Het Kalf in Delft, waarbij Karel Pronk is doodgeschoten, is vrijgelaten was al bekend. Maar wat was zijn rol en waarom was hij aangehouden? Hij was op het moment dat er geschoten werd in de buurt. Zat in de auto een broodje te eten. Hij hoorde de schoten en rende er naar toe. Toen hij zag wat er was gebeurd, schrok hij en rende hij terug naar de auto en ging er als een speer vandoor. Kort daarna is hij in de Wippolder aangehouden. Het is duidelijk dat hij niets met de schietpartij zelf te maken had.

Ik hoor dat er nog een andere toevallige passant aanwezig was, maar die reageert nog even niet. Misschien later. De foto onder heb ik vanmorgen gemaakt. Goed volk daar, dus. De begrafenis van Karel vindt overigens plaats in besloten kring, tot verdriet van veel vrienden die niet zijn uitgenodigd.

Over de toedracht: de ruzie tussen degene met wie Karel had afgesproken ( M. uit  Delft, van de motorclub uit Rotterdam) is enkele weken geleden begonnen op Westerpop. Het zou worden uitgepraat bij Het Kalf. Karel had geen wapen bij zich, die ging echt om te praten. Er ontstond een discussie, M. liep naar zijn motor, haalde daar het wapen vandaan en schoot vijf keer. Volgens bronnen was M. zelf de ruzie begonnen op Westerpop en was hij met maar één doel naar Het Kalf gekomen. Niet om te praten. M. lokte de discussie uit, Karel zei iets terug, M. liep meteen naar zijn motor.

27 Reacties

 1. .
  10 augustus 2018 - 23:18

  Zulke korte lontjes kan je beter kwijt dan rijk zijn. Knallen bij een broodjeszaak rond lunchtijd, dan spoor je niet.

  Reply
  • S.A.A.
   12 augustus 2018 - 09:18

   Wat hij dan moeten doen,eerst vragen of iedereen z’n broodje even wil opeten en het pand wil verlaten?

   Reply
 2. Koos
  11 augustus 2018 - 01:16

  Klinkt als moord met voorbedachte rade. Het type oog om oog, tand om tand. De meest instinctieve reactie die men kan geven. Dat basale holbewoners gedrag is dan ook gelijk de gezamenlijke noemer van 95% van alle MC’s en tevens de rede dat de grootste clubs te maken hebben met een algeheel verbod. Hopelijk is deze M net zo mans met het ondergaan van zijn proces en het ontvangen van zijn straf.

  Reply
  • Anoniem
   11 augustus 2018 - 10:40

   Ik meen moord is per definitie voorbedachte rade.

   Reply
  • Frans
   12 augustus 2018 - 12:10

   Als je terug loopt naar je auto om een wapen te pakken en de auto staat op naam van een familie lid , lijkt mij het geen moord. Maar doodslag. Deze feiten heb ik uit de krant en weet dus niet of ze kloppen. Zo ja dan is het geen moord.

   Beste Frans,

   Hij liep naar zijn motor; de auto, die was van de andere verdachte.

   Hendrik Jan

   Reply
 3. Sjaak
  11 augustus 2018 - 07:44

  Hoe kan t dat hier staat dat ‘M’ vast zit.. en andere media suggereren dat hij ontkomen is en dat ze de ‘motorrijder’ nog zoeken?

  Beste Sjaak,

  Omdat die andere media ernaast zitten.

  Hendrik Jan

  Reply
 4. Rudy
  11 augustus 2018 - 09:12

  Is M. nu prospect af en full member van 1% MC Hell’s Angels Rotterdam?

  Reply
  • Delft
   11 augustus 2018 - 18:14

   M v/d L is Chapterpresident van Rotterdam.

   Reply
   • Rudy
    12 augustus 2018 - 08:24

    Thanks voor de insight. Het was eigenlijk een retorische vraag. Nu ik acht een ieder die bij een 1% MC club gaat als dom (IMHO). Maar zo klungelig als deze moord is uitgevoerd, ga ik uit van iets anders. Ik denk dat de chapterpresident (als dat daadwerkelijk de dader is?) opzoek is naar bescherming van Vrouwe Justitia?

    Reply
    • S.A.A.
     12 augustus 2018 - 09:14

     Het is doodslag en geen moord, lees en begrijp eerst eens de definities daarvan voordat je anderen van dom beticht. Sommige mensen staan voor hun principes en dan moet er eentje neer als er een conflict is, niet iedereen verstopt zich achter een toetsenbord.

     Reply
     • Anoniem
      12 augustus 2018 - 23:28

      @S.A.A. Welke grond zie jij voor doodslag ipv moord? Ook dat hij het wapen bij zijn motor danwel kompaan had gehaald maakt toch geen verschil. Wellicht heeft de verdediging nog een Chewbacca.

   • Ook Maar Anoniem
    12 augustus 2018 - 19:11

    Hij heet geen van der L van zijn achternaam.

    Beste OMA,

    Ik heb dat nergens geschreven. Maar of jij nou de waarheid in pacht hebt… Er zijn hier nogal wat mensen die van niks weten maar wel van alles roepen.

    Hendrik Jan

    Reply
    • Siem
     12 augustus 2018 - 20:46

     Schaterend: OMA… afgekort en gekortwiekt.

     – Kennelijk raakt het geduld van HJK voor mafkezen eindelijk op.

     Dat kan de website alleen maar ten goede komen.

     Reply
 5. Plot Seling
  11 augustus 2018 - 10:06

  En nou mag M. jaartje of 8 zijn woede kanaliseren, liggend op z’n bajes-matrasje met alle zenders op de TV die je maar nodig hebt om een dikke pens te krijgen. Klagend over dat het brood wordt aangeraakt zonder broodtang of dat de weekverstrekking alleen uit melkhagelslag en goedkope pindakaas bestaat. Met de wetenschap dat je motor staat weg te roesten en ieder jaar minder waard wordt. En wat zijn we er nou mee opgeschoten? Niks. Oh ja, misschien dat de vrienden van Karel nu boos zijn…

  Reply
  • Josh
   11 augustus 2018 - 18:42

   Jij bent een gefrustreerde bewaarder. 100 %, whahahah. Zoek ander werk man.

   Reply
  • Ook Maar Anoniem
   12 augustus 2018 - 19:14

   Hij is wel gewent om te brommen. Is niet de eerste doodslag. Vermoed dat er dus absoluut geen lage straf geëist gaat worden.

   Reply
 6. ton
  11 augustus 2018 - 12:48

  Iets zegt me dat een jonge weduwe uit Rijswijk met dit voorval te maken heeft..
  En dat een persoon uit angst Karel voor heeft willen zijn……..
  De tijd zal uitkomst brengen…

  Reply
  • Delft
   11 augustus 2018 - 18:09

   Dan is je gedachte bij het verkeerde eind.
   Heeft daar niets mee te maken…

   Reply
   • Tochwel
    13 augustus 2018 - 19:53

    We zullen zien.
    Kan 80 x goed gaan
    En de 81e x fataal.

    Reply
  • Rob
   12 augustus 2018 - 00:11

   Als je doelt op de recente aanslagen/bedreigingen dan zit je er naast.dat is gewoon een verschil van inzicht tussen een groepering hoofdzakelijk Turkse mensen enerzijds en de getroffen ondernemers anderzijds over verdwenen goederen.

   Reply
 7. Shadow
  11 augustus 2018 - 23:12

  Nou ik hoorde dat er iemand uit de bosjes kwam en op Karel schoot en M daar helemaal niks mee te maken had dus jullie lullen maar wat .En er zit helemaal niemand vast daar voor.

  Beste Shadow,

  Hoe kom je erbij dat er niemand vastzit? Ben jij soms ook die halve gare boze beller die zogenaamd alles weet, maar dus eigenlijk van niks weet?

  Hendrik Jan

  Reply
  • S.A.A.
   12 augustus 2018 - 09:16

   Je glazen bol is echt aan nieuwe batterijen toe pikkebaas

   Reply
 8. Jansen
  12 augustus 2018 - 11:32

  Wel leuk dat busje van die bovenstaande foto.
  Jezus
  De weg,de waarheid en het leven

  Reply
 9. Ironmike
  12 augustus 2018 - 11:49

  Hendrik Jan compliment je bent goed ingelicht over deze zaak .
  M zit idd vast en is genoemd door een aantal getuigen die daar aanwezig waren .
  Het is een onnodig geëscaleerd conflict met zware gevolgen Karel overleden M lang in de gevangenis .
  Niemand schiet er wat mee op en is alleen voer voor kwaad sprekers die nu Karel overleden is ineens praatjes hebben die zo voorheen voor zich hielden .
  Zowel Karel als M ken ik al jaren en vind het heel erg dat dit is gebeurt voor familie vrienden en nabestaanden van beide .

  Reply
  • Hippie
   12 augustus 2018 - 22:58

   De spijker op de kop..
   Deze gebeurtenis kent alleen maar verliezers.
   Wat betreft de praatjes makers, dat is Delft tenvoete uit. Ik ben dan ook héél blij dat zijn uitvaart in besloten kring plaats vind. Ik weet dat hij een hekel had aan het poppenkast gebeuren.
   Ik ga Karel missen..❤

   Reply
 10. Peter_V
  12 augustus 2018 - 21:20

  Het is altijd leuk hoe mensen reageren over een gedetineerden van lekker liggen en alle kanalen op tv etc etc nou ik zal zeggen kom zelf even een maandje binnen.

  Heb zelf geen ervaring met de NL gevangenis en hoor verschillende verhalen hier in het land daar waar IKZELF nu binnen zit.

  Het bericht gaat over Karel en uiteraard over de dader en als ik filter aan waar we wat aan hebben is alleen het bericht van IRONMIKE een interessant bericht.

  De rest zijn speculaties en gelul in de ruimten.

  Hoe het allemaal precies is verlopen is nooit te achterhalen omdat het een eenzijdig verhaal word en helaas kan Karel niet zijn kant van het verhaal vertellen en al was die in leven had die dat toch niet gedaan .

  Nou ik lees ondertussen weer verder het is altijd leuk die onzin reacties te lezen en de wild west verhalen.
  Het is voor ons Nederlanders hier leuk om op de hoogte te blijven en nog leuker hoe mensen reageren…

  Reply
 11. Rob
  12 augustus 2018 - 23:39

  Ondanks het verdriet van nabestaande /betrokkenen gaat dit een facinerende rechtzaak worden.de advocaten zullen in de rij staan voor zo n zaak.is het voorbedachte rade of niet.het beste voor m is te blijven zwijgen.dan wordt voorbedachte rade nooit bewezen en komt hij weg met 13 jaar.als hij gaat praten kan hem dat in een lastig pakket brengen en kan het zomaar zijn dat het op voorbedachte rade uitkomt en kan het zomaar levenslang worden.dat loopje naar de motor kan hem dan op gaan breken.hij kan alles wel degelijk ingecalculeerd hebben en gedacht hebben 1 verkeerd woord en ik pak hem is gewoon voorbedachte rade.het wapen bij je hebben omdat je de reputatie van Karel kent gaat ook niet op.want dan laat je het wapen niet achter bij je motor.het enige wat dan overblijf is dat hij altijd een wapen bij zich heeft…dit kan hem in het nauw brengen.gewoon zwijgen dus

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.